Főoldal Autó, motor A BMW i3 zsebelte be az Év Zöld Autója 2015 elismerést

A BMW i3 zsebelte be az Év Zöld Autója 2015 elismerést

A forradalmian innovatív BMW i3 számtalan díjat gyűjtött már be a piacra való bevezetése óta. Az egyedülálló sikertörténet legújabb trófeáját, a Green Car of the Year 2015 díjat a hosszútávon fenntartható, előremutató technológiát alkalmazó járművekre szakosodott Green Car Journal magazin ítélte oda a modellnek.
bmw_i3_ev_zold_autoja_2015

A Green Car of the Year 2015 díjjal a BMW i3 újabb trófeával gyarapította a piacon töltött első évében megszerzett kitüntetések lenyűgöző palettáját. Az elismerést a publikum előtt november 21-én megnyitott Los Angeles-i Autószalonon adta át a modellnek a Green Car Journal autós szakmagazin, amely a prémium szegmens első, legapróbb részletében is elektromos meghajtásra tervezett, környezetbarát járműveként díjazta a BMW i3-at. Eme különleges kitüntetés, amely egy újabb fejezet az elmúlt hónapok során a BMW i3 által bezsebelt elismerések történetében, újfent igazolja a forradalmi modell egyedülálló, a hosszútávon fenntartható mobilitás igényei szerint életre hívott járműkoncepciójának létjogosultságát. A 2013 novembere óta eltelt egy esztendőben több mint 12 000 BMW i3 modellt értékesített a bajor gyártó világszerte. A Föld nagyvárosainak útjain felbukkanó BMW i3 modellek egyre növekvő száma az egyértelmű bizonyíték arra, hogy lehet sikeresen egyesíteni a zéró károsanyag-kibocsátási koncepciót a prémium kategóriára jellemző vezetési élménnyel, és hogy eme úttörő kombináció immáron megérkezett a jelenbe is. Mindössze egy esztendővel nemzetközi debütálását követően a BMW i3 a harmadik legkeresettebb teljesen elektromos modell a piacon.

Németországban a BMW i3 első felhasználói különösen dicsérő szavakkal illették a modell sportos teljesítményét, amelynek alapja a rendkívül fejlett járműtechnológia és a 125 kW / 170 lóerő teljesítményű elektromos motor, amellyel a BMW i3 kifejezetten intenzív gyorsulásra képes. Ezen felhasználók főként a mindennapi nagyvárosi közlekedés során, illetve az otthon és a munkahely közti ingázásra használják a BMW i3-at. Az esetek többségében éjszaka töltik fel a garázsban álló elektromos autó lítium-ion akkumulátorát. A legfőbb ok, amiért a felhasználók megvásárolták a BMW Group első, teljesen elektromos hajtáslánccal szerelt modelljét, a járműbe integrált, hosszútávon fenntartható mobilitást garantáló koncepció, valamint a BMW világszerte elismert járműtechnológiai szakértelme. Az első német tulajdonosok a BMW i3 kiemelkedő erényei között említik a szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült utascellát, a megújuló anyagokból építkező utasteret, a kiforrott hajtáslánc-technológiát, a lehető legkorszerűbb kapcsolatot ember és gép között, illetve a járművet átható egyedülálló stílust, amelyet a felhasználók a „futurisztikus” jelzővel illetnek.

Az opcionálisan hatótáv-növelő, kiegészítő belsőégésű erőforrással is rendelhető elektromos modell iránti kereslet túlszárnyalja a várakozásokat. A BMW i3 által begyűjtött díjak, elismerések és kitüntetések hosszú sora – amely már a modell piaci debütálása előtt elkezdődött, és azóta is folyamatosan felfelé ívelő tendenciát mutat -, mind számukat, mind változatosságukat tekintve egészen kivételesnek mondható. Németországban alighogy megkezdődött a BMW i3 előértékesítése, a modell máris elnyerte a „Zöld Kormánykerék 2013” díjat – amely az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok által alapított „Arany Kormánykerék” díj egyik kategóriája -, miközben az auto, motor und sport szakmagazin „Best Cars 2014” szavazásán kategóriája legjobbjának választották meg.

A BMW i3 az Auto Zeitung magazin két olvasói szavazását is megnyerte, plusz az „Auto Trophy 2013” és a „Green Mobility Trophy 2014” díjakat is begyűjtötte.

A BMW i3 sikeres piaci debütálását a nemzetközi színtéren is nagyon pozitív közvélemény-kutatási értékelések és független szakértői elismerések övezték. A modell eleddig olyan nívós elismeréseket szerzett meg az elmúlt év során, mint a UK Car of the Year díj, a Next Green Car kitüntetés, a Green Car of the Year díj, a Fleet Hero Award és a Sunday Times Top 100-as autós listáján elért kategóriagyőzelem (mind egytől egyig az Egyesült Királyságban). A díjak sorát gyarapítja a svájci Év Autója elismerés Special Jury Award különdíja és a francia French Trophées de l’ Argus díjátadón aratott diadal is. 2014 áprilisában a világ autós szakújságíróiból álló zsűri az évben a világ zöld autójának és a legjobb dizájnú járműnek választotta meg a BMW i3-at a World Green Car of the Year és a World Car Design of the Year díjak odaítélésével.

Mindezeken felül a BMW i3 úttörő és individualista külső kialakítása és utastere is számos elismerést bezsebelt, többek között a németországi „German Design Award” dizájndíjat, az iF arany termék dizájndíjat és az autóbelsőket díjazó Automotive Interiors Expo Award kitüntetést is, mialatt a GQ férfimagazin francia kiadása az év dizájnerének választotta meg a BMW i dizájn-részlegének vezetőjét, Benoit Jacob-ot. Emellett az Auto Bild az év dizájn-innovációjának járó díjjal tüntette ki a BMW i3-at, az Auto Bild Klassik autós szakmagazin olvasói pedig „A jövő klasszikusának” választották meg a modellt.

A Los Angeles-i Autószalonon átadott legutóbbi elismerés, az év zöld autójának járó Green Car of the Year 2015 díj a BMW i3 legapróbb részletét is átható, a hosszútávon fenntartható mobilitás szempontjai szerint megtervezett járműkoncepciójának újabb megbecsülése. A Green Car Journal szakmagazin kitüntetése a BMW i3 zéró emissziójú hajtástechnológiáján, innovatív könnyűszerkezetes járműépítési struktúráján és a fenntartható módon előállított anyagok nagy százalékú gyártás közbeni felhasználásán alapszik. A Green Car Journal a hosszútávon fenntartható, hatékonyságnövelő járműtechnológiákra és az autóiparban irányt mutató úttörő megoldásokra szakosodott, 2005 óta pedig minden évben megrendezik a Los Angeles-i Autószalonon a magazin Green Car of the Year elismerésének díjátadó ünnepségét. Az autószalon idén november 21-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és egészen november 30-ig tart.

Szóljon hozzá!