Last updateCs, 17 ápr. 2014 1pm

Back Főoldal Divat, szépség Divat, szépség hírek Testápolás A kén mint csodaszer a kozmetikában

Testápolás

A kén mint csodaszer a kozmetikában

kozmetika 5A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, haj, bőr, csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

Hol fordul elő?

A természetben vulkángőzökben fordul elő, illetve a kőolaj-finomítás melléktermékeként is keletkezik. Vulkanikus kőzetek és fosszilis palák lepárlásából juthatunk az egyik ismert, 10%-os kéntartalmú anyaghoz, az ichtiolhoz. Ennél is magasabb, 27% a Holt-tengeri iszapból nyert ichtamol kéntartalma. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa elmondta, hogy az értékes ásványi anyaghoz növényekből is juthatunk, az uborka-, hagyma-, fokhagyma tartalmú készítmények, pakolások, ampullák is kiváló kénforrások.

Hirdetés

Mikor érdemes használni?

A kén felhasználása a kozmetikumokban igen széleskörű. Tartalmazzák szőrtelenítő készítmények, fürdősó, megtalálható a dauervízben, samponokban. Az egyes  készítményekben a kén különböző koncentrációban fordulhat elő: az elérni kívánt hatástól függően hámképző, vagy hámoldó is lehet. Kedvező tulajdonságai miatt alkalmazását főként a következő bőrproblémák esetében javasoljuk: tág pórusú bőr, túlzott faggyúműködés, szeborrea és ekcéma.

Milyen hatása van a bőrre?

Az MSM tartalmú krém hatását lassan fejti ki, így ne számítsunk azonnali változásokra. A vendégek elmondása alapján azonban a javulás pár héten belül már szemmel látható – számolt be a Dermatica kozmetikusa. Puhább bőr, a bőrgyulladások fokozatos mérséklődése, halványodó hegek, gyorsabb sebgyógyulás és csökkent bőrviszketést tapasztalnak a legtöbben.

 

Forrás: www.dermatica.hu

További cikkek a rovatból
Bőrápolás természetesen
A tavaszi bőrápolás fontos eleme a vitaminok, ásványi anyagok bőrbe juttatása, ehhez elengedhetetlen, hogy minél több természetes anyagokat ...
Maga a nőiesség
A Lancôme legújabb illatát a varázslatos párizsi égbolt ihlette ...
Hatékony izzadásgátlás az Eucerintől
Az izzadságról, izzadásról az emberek többsége nem szeret beszélni, pedig mindenkit érint a téma. Vannak, akiknek érzékeny bőrük sérül ...
Hirdetés

Napimagazin rovatok