Főoldal A világ Belföld Az IKEA Csoport tovább erősödik a fenntarthatóság terén

Az IKEA Csoport tovább erősödik a fenntarthatóság terén

Az IKEA Csoport a párizsi klímacsúcsra (COP21) kiadta a 2015-ös pénzügyi évre szóló Fenntarthatósági összefoglalóját, mely a vállalat társadalmi, környezeti és fenntarthatósági teljesítményét mutatja be.

ikea_2014Az IKEA Csoport „People and Planet Positive” nevű fenntarthatósági stratégiájának legfőbb eredményei a 2015-ös pénzügyi évben:

  • Az IKEA Csoport és az IKEA Foundation egymilliárd eurót költött a klímaváltozás elleni küzdelemre. A 2009 óta szél- és napenergiába fektetett 1,5 milliárd eurón felül további 600 millió eurót áldozott megújuló energiaforrásokra, az IKEA Foundation pedig 2020-ig 400 millió euróval támogatja a klímaváltozás által leginkább sújtott közösségeket.
  • Az IKEA Csoport energiaszükségletének 53 százalékát fedezte megújuló forrásokból, így jó úton halad a 2020-ra kitűzött 100 százalékos cél felé.
  • Az IKEA világítástechnikai termékei kizárólag energiatakarékos LED-technológiát használnak, vagy kompatibilisek azokkal. A pénzügyi évben az IKEA több mint 90 millió LED-es izzót és -lámpát adott el, ezzel háztartások millióit segítette hozzá az energiaköltségek csökkentéséhez.
  • Az IKEA termékekhez felhasznált pamut 100 százaléka, és a faanyagok fele fenntartható forrásokból származik.[1]
  • A már ismert és kedvelt húsgolyók mellett a táplálkozástudatos vásárlók alacsony szénhidráttartalmú zöldséges golyókat is választhatnak éttermeikben.

 

„Álmunk, hogy szebb hétköznapokat teremtsünk az emberek többsége számára, és pozitív hatást gyakoroljunk a környezetre. Célunk, hogy működésünk fenntartható legyen, ezért emeljük fel a szavunkat az olyan fontos ügyek mellett, mint a klímaváltozás” – mondta el az összefoglalóval kapcsolatban Peter Agnefjäll, az IKEA csoport elnök-vezérigazgatója.

Steve Howard, az IKEA Csoport Fenntarthatósági vezetője hozzátette: „Az IKEA-nál mindent teljes erőbedobással csinálunk. Teljes erővel küzdünk a klímaváltozás ellen, hogy megőrizzük a természeti erőforrásokat, és hogy felvegyük a harcot a társadalmi egyenlőtlenséggel. Az ilyen elköteleződésekhez a teljes szervezet támogatására szükségünk van. És bár még hosszú út áll előttünk, már érezhető a pozitív hatásunk”.

 

 

[1] Fenntarthatóbb forrásokból származó pamutnak számít a Better Cotton szabvány szerint, a szabványt alkalmazó farmerek által termelt, és az Egyesült Államokban, fenntartható módszerekkel (pl. az e3 Cotton Program keretei között) termelt pamut. Fenntartható módszerrel kitermelt faanyagnak jelenleg a FSC™ által hitelesített és az újrahasznosított anyag számít.

Szóljon hozzá!