Főoldal A világ Belföld BKK: hétvégén pótlóbusz közlekedik a 18-as villamosvonal egy szakaszán

BKK: hétvégén pótlóbusz közlekedik a 18-as villamosvonal egy szakaszán

A Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervezőjeként a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) két hétvégén 2014. október 17. és 19., majd 24. és 26. között felújítja az I. kerületben a Dózsa György tér közelében, az Attila út Attila köz és Sarló utca közötti szakaszán található, az Attila utat és a Krisztina körutat két irányban összekötő átkötő utakat, valamint az ezek egyikét keresztező villamos útátjárót. A felújítási munka első hétvégéjén, október 18-án és 19-én (szombaton és vasárnap) az arra közlekedő 18-as villamos rövidített útvonalon jár a Savoya Park és Újbuda-Központ M között. A villamos által nem érintett Széll Kálmán tér M és Újbuda-Központ M közötti vonalszakaszon villamospótló busz viszi az utasokat.

Közúti forgalomkorlátozások október 17-19-éig, majd 24-27-éig

Október 17-én, pénteken hajnaltól október 19-én, vasárnap estig tart az Attila út felől a Krisztina körút felé vezető átkötőútat keresztező villamos átjáró, ezért az átkötőutat teljes hosszában lezárjuk. A lezárás idejére az Attila út Sarló utca és Dózsa György tér közötti részét ideiglenesen kétirányúsítjuk. Az Attila úton az Alagút utca felől érkezve a Dózsa György térnél található átkötőúton lehet áthajtani a Krisztina körútra. A másik, a Krisztina körúttól az Attila út felé vezető ág forgalmát ezen a hétvégén nem korlátozzuk, azonban kérjük az autósokat, hogy az Attila út és az Attila köz kereszteződésének környezetében fokozottan ügyeljenek az Attila úton ideiglenesen szembe közlekedőkre, biztosítva a szembe haladó járműveknek az elsőbbséget.

A felújítás második hétvégéjén, október 24-étől, péntektől 27-éig, hétfő reggelig mindkét átkötőút útpályájának felújítását – marását és aszfaltozását – végezzük, ezért azokat teljes hosszában lezárjuk. Ahogy az ezt megelőző hétvégén is, az Attila út Sarló utca és Dózsa György tér közötti részét ideiglenesen kétirányúsítjuk, az Alagút utca felől érkező járművekkel a Dózsa György térnél található átkötőúton haladhatnak át a Krisztina körútra. A Krisztina körút a Déli pályaudvar felé az Attila útról az Alagút utcába balra, majd onnan a Krisztina téren jobbra kanyarodva lesz elérhető.

A korlátozások miatt a BKK kéri az erre közlekedők türelmét és megértését.

Közlekedés a 18-as villamos vonalán október 18-án és 19-én

2014. október 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap a 18-as villamos rövidített útvonalon, a Savoya Park és Újbuda-Központ M között közlekedik, a megszokott, menetrendben feltüntetett indulási időpontokban. A villamos által nem érintett, Újbuda-Központ M és Széll Kálmán tér M közötti megállók pótlására villamospótló buszt indítunk 18-as jelzéssel.

A 18-as villamospótló busz az Újbuda-Központ M végállomástól a Széll Kálmán tér M felé az Újbuda-központ M–Fehérvári út–Móricz Zsigmond körtér–Bartók Béla út–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Széll Kálmán tér útvonalon közlekedik, az alábbi megállóhelyek érintésével:
•         Újbuda-központ M végállomás, felszállóhely: a 33-as autóbusz megállóhelye,
•         Móricz Zsigmond körtér M: a 18-as, a 41-es, a 47-es és a 48-as villamos megállóhelye,
•         Gárdonyi tér: a 18-as, a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos megállóhelye,
•         Szent Gellért tér M: a 18-as, a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos megállóhelye,
•         Rudas Gyógyfürdő: a 86-os autóbusz megállóhelye,
•         Döbrentei tér: a Döbrentei téren a Döbrentei utca torkolatát követően,
•         Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
•         Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
•         Krisztina tér: a 18-as villamos megállóhelye,
•         Mikó utca: a 18-as villamos megállóhelye,
•         Déli pályaudvar M: a 18-as villamos megállóhelye,
•         Széll Kálmán tér M végállomás, leszállóhely: a 22-es, a 22A és a 222-es autóbusz leszállóhelye.

A 18-as villamospótló busz a Széll Kálmán tér M végállomástól Újbuda-Központ M felé a Széll Kálmán tér–Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Fehérvári út–Újbuda-Központ útvonalon közlekedik, az alábbi megállóhelyek érintésével:
•         Széll Kálmán tér M végállomás, felszállóhely: a 22-es, a 22A és a 222-es autóbusz leszállóhelye,
•         Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös és a 39-es autóbusz megállóhelye,
•         Déli pályaudvar M: a 18-as villamos megállóhelye,
•         Mikó utca: a 18-as villamos megállóhelye,
•         Krisztina tér: a 18-as villamos megállóhelye,
•         Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
•         Döbrentei tér: az 5-ös, a 86-os és a 178-as autóbusz megállóhelye,
•         Rudas Gyógyfürdő: a 86-os autóbusz megállóhelye,
•         Szent Gellért tér M: a 18-as, a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos megállóhelye,
•         Gárdonyi tér: a 18-as, a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos megállóhelye,
•         Móricz Zsigmond körtér M: a 18-as, a 41-es, a 47-es és a 48-as villamos megállóhelye,
•         Újbuda-központ M végállomás, leszállóhely: a 973-as autóbusz megállóhelye után néhány méterrel.

A Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 33-as autóbuszra október 18-án és 19-én az Újbuda-Központ M megállóhelyen nem saját, hanem a 86-os busz Újbuda, Függetlenségi Park irányú megállójában lehet felszállni.

Díjszabási tudnivalók

A hévpótlás miatti kényszerű átszállás a 18-as villamos és a villamospótló busz között nem minősül útmegszakításnak. Az átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint az egyszeres átszállójegy – használatakor nem kell új jegyet használni, hanem a már kezelt jeggyel lehet továbbutazni. Az érvényesített vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). Az átszállójegyet a kényszerű átszállás miatt nem kell még egyszer érvényesíteni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik.

Közlekedési változásokról percről percre – már mobilalkalmazáson is!

A közösségi közlekedési változásokról, folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig a BKK Info alkalmazáson keresztül érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Szóljon hozzá!