Főoldal A világ Belföld BKK: több járat rövidített útvonalon közlekedik

BKK: több járat rövidített útvonalon közlekedik

MEGOSZTÁS

A tegnapi ónos eső megnehezítette, helyenként megbénította a közlekedést a főváros hegyvidéki szakaszain (a Budakeszi, Normafa, Nagykovácsi felé vezető utakon), illetve a külső kerületekben, továbbá a 3-as úton.

onos_eso_idojaras_2

A legtöbb gondot az út menti fákra fagyott csapadék és az emiatt letört ágak, kidőlt fák, továbbá a H8-as hév és a 60-as járat (fogaskerekű) esetében a felsővezetékre fagyott ónos eső okozza. A BKK munkatársai az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakembereivel karöltve éjszaka folyamatosan dolgoztak és jelenleg is folyamatosan dolgoznak nemcsak azon, hogy mielőbb ismét biztosíthassák a közösségi közlekedési szolgáltatást az érintett területeken is, de az utakra dőlt fák eltakarításán is. Jelenleg a 21-es és a 22-es buszcsalád járatai, a 63-as busz, a H8-as hév és a 60-as járat (fogaskerekű) csak korlátozottan tud közlekedni. Az aktuális változásokról Facebook-oldalunkon folyamatos tájékoztatást adnak.

A H8-as hév rövidített útvonalon, az Örs vezér tere M+H és Kerepes között közlekedik, Gödöllő és Kerepes között hévpótló autóbusz viszi az utasokat. A 3-as úton kidőlt fák akadályozzák továbbra is a közúti forgalmat, ezért a hévpótló busz a 31-es úton közlekedik, jelentősen megnövekedett menetidővel. A hévpótló busz Mogyoródra továbbra sem tud betérni.

A 21-es és a 21A busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Svábhegy út között jár, innen tovább a Normafáig jelenleg nem tudja a BKK biztosítani a közösségi közlekedést.

A 22-es, a 22A és a 222-es busz két szakaszra osztva jár, a Széll Kálmán tér M végállomástól csak a Dénes utcáig, Budakeszi, Dózsa György tértől pedig csak a Szanatórium utcáig tud közlekedni. A Széll Kálmán tértől Budakeszire céljáratok viszik az utasokat, amelyek szintén a 22-es busz végállomásáról indulnak, és módosított útvonalon, Budaörsön keresztül, megállás nélkül közelítik meg a külső végállomást.

A 63-as busz rövidített útvonalon csak Hűvösvölgy és az Erdészház megállóhely között jár.

A 60-as járat (fogaskerekű) jelenleg nem közlekedik.

Járataik forgalmának helyreállásáig minden érintett türelmét kéri a BKK.
 
Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Szóljon hozzá!