Főoldal Bulvár Itthon Epres Panni játékfakanalat és színes ceruzákat ragadott

Epres Panni játékfakanalat és színes ceruzákat ragadott

MEGOSZTÁS

Epres Panni apró csöppségek társaságban tesztelte le az egyik belvárosi olasz étterem gyermeksarkát. A családbarát hely fontosnak tartja, hogy a közös étkezés – ahogy az olaszoknál – szent legyen és sérthetetlen, ám gondoltak a legkisebbekre is, akiket izgalmas kalandok, puzzle, kréta, kiszínezők és egy minikonyha vár, míg a szülők jókat falatoznak.

epres_panni_jateksarkot_teszteltek

„Hosszú évekig éltünk Olaszországban, ahol azt láttuk, hogy a gyermekes családok nem csak hétvégén, hanem hétköznapokon is szívesen járnak együtt étterembe – ez a fajta közös családi program náluk sokkal természetesebb, és jóval többször élnek vele, mint a magyarok. Mi a két gyermekünkkel igyekszünk minden lehetőséget kihasználni arra, hogy egy asztalhoz ülhessünk, de ez hétköznap inkább esténként adatik meg, hétvégén azonban jut idő a nagy közös ebédekre is. Szerintem ez az egyik legnagyobb családösszetartó program, történjen az otthon, vagy akár egy étteremben” – mesélte Epres Panni, aki férjével, Benedek Tiborral nemrég egy Liszt Ferenc téri olasz étterem társtulajdonosa lett.

Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy családbarát vendéglátóhelyként a kisgyermekesek is háborítatlanul élvezzék a közös étkezést, így Panni berendezte és kicsikkel tesztelte az étterem hangulatos gyermeksarkát.
„Van itt minden, ami lefoglal egy csöppséget akár órákon át. Mi szülők tudjuk, hogy a kicsik legritkább esetben ülnek egy helyben 2-3 órán át – hamar megeszik az ételt, és azonnal felállnának az asztaltól, a nyugalmas beszélgetésre így sok esélye nem marad a felnőtteknek” – mondta nevetve Epres Panni, aki a Trattoria Gusto kuckóját saját gyermekei egykori játékaival töltötte meg.

epres_panni_kozos_szinezes

A kifestőkönyvek, színes ceruzák, filcek, kréták, puzzle játékok mellett hangsúlyos szerepet kap a kicsik birodalmában a mini konyha, ami – Panni anyai tapasztalatai alapján – a másfél évesek, de akár a 8-9 évesek figyelmét is hosszú időn keresztül lekötheti. „Emellett a rajzolás a legjobb program, nem véletlenül került kiemelt helyre az a nagy tábla, amelyre bátran firkálhatnak a gyerkőcök. A térképes szőnyegen csúszhatnak-mászhatnak, de ami a legfontosabb: látóközelségben vannak, így a felnőttek is nyugodtan költhetik el az olasz falatokat.”

Szóljon hozzá!