Főoldal Életmód Gasztronómia Idén is keresik Magyarország legdizájnosabb hotelét és éttermét

Idén is keresik Magyarország legdizájnosabb hotelét és éttermét

MEGOSZTÁS

Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek hazai, neves szakemberek mellet az idei Gastro Design Awardra érkező pályázatok kiértékelésében.

A Gastro Design Award Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A zsűrizést követően nyilvánosságra kerültek a rövidlisták, az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán pedig kiderül, kik lesznek az ez évi győztesek.

Varró Zoltán designer, belsőépítész vezetése mellett szeptember 5-én, a JAB Csoport elegáns, budai villájában ült össze a Gastro Design Award 2017 díjait odaítélő zsűri. A zsűri tagjai több kategóriában nem adnak át idén díjat, miután a pályamunkák nem érték el megfelelő színvonalat. Az idei shortlisteken kizárólag olyan pályamunkákat díjaznak, melyeket egyöntetűen elismertek a bírák.

Gasztro vonalon a fő kérdés az volt, a designt vagy a praktikumot díjazzák, az egyszerűséget, vagy az összetettséget értékeljék. Érdekes kérdés továbbá, vajon szerencsés-e egy az egyben lemásolni egy külföldi nagynevű sikeres tervező munkáját, vagy illene azt átalakítani az itthoni megvalósítás során. Másolás és inspiráció – nehéz elválasztani a két dolgot. A bírák között volt olyan, aki szerint a jót le lehet másolni, sőt, érdemes is. A hotelek értékelése során figyelembe vették, melyik hely mennyire ad más, különleges élményt a vendégnek, mennyire emlékezetes az adott szálláshely. Számított az egyediség, valamint az, mennyire követik a hazai megoldások a nemzetközi trendeket. Külön öröm, hogy shortlistre idén több vidéki szállás is került.

„Idén többen jelentkeztek, mint a korábbi években, azonban továbbra is fájó, hogy a nagy szállodaláncok nem pályáztak. Öröm, hogy új típusú szálláshelyek is látókörünkbe kerültek. Végre itthon is elkezd nyitni mind a vendéglátós, mind a szállodai szakma az egyediség, különlegességek nemzetközi trendje felé. Az pedig külön jó hír, hogy erre a vonalra egyre több a példa nemcsak a fővárosban, hanem vidéken, nagyobb és kisebb településeken egyaránt.” Foglalta össze a zsűrizés tapasztalatit Varró Zoltán a zsűri elnöke.

A ZSŰRITAGOK

– Varró Zoltán – zsűrielnök, designer, belsőépítész, Varró Design
– Adele Gutman – a Library Hotel Collection (USA New York) szállodalánc alelnöke
– David Mulin – a franciaországi St. Reggis Hotel Punta Mita F&B menedzsere
– Monica Ortiz – a mexikói Rosewood Mayakoba Resort igazgatója
– Katusak-Huzsvar Péter – W Hotel Dubai igazgatója
– Nagy Dániel – MTÜ képviselője
– Bakody Katalin – a JAB csoport igazgatója
– Martinkó József – Octogon Magazin főszerkesztője
– Pásztor Erika Katalina – az Építészfórum.hu főszerkesztője
– Ács Erzsébet – a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke
– Vágó Ágnes – a Vendég&Hotel főszerkesztője
– Szigeti Péter – a PPH Media tartalomfejlesztési vezetője
– Krémer Julianna – a PPH Media művészeti vezetője
A Gastro Design Award 2017 shortlistje a következő:

A. GASTRO KATEGÓRIA – BELSŐÉPÍTÉSZET

MERCEDES VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ

Vendéglátóegységek 40 fő alatt

– ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum / ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum
– Homoki Lodge / Homoki Lodge – Nature Quest Resort

Vendéglátóegységek 40 fő felett

– B!stro Fine / Bistro Fine, este’r partners
– Deák St. Kitchen / Adria Palace
– Doblo Wine & Bar / Doblo Wine & Bar
– Zwack Unicum Füves Bár / Zwack Unicum, este’r partners

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ

– STAND25 / N Gasztronómia, PLUSDESIGNSTUDIO – Fejes Gergő
– Fricska Bisztró (Veszprém) / Fricska Bisztró, Somlai Tibor, belsőépítész; Katona Manufaktúra, kivitelezés
– Babérliget Kúria rendezvénypavilon / Babérliget Kúria

NESPRESSO BAR, PUB & CAFÉ (KÁVÉHÁZ, KÁVÉZÓ, PRESSZÓ) BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ

– GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ
– Füge bolt és kávézó / UGAR – Barcza Gergely, Csiszár Dalma, Lumoconcept (világítástervezés, lámpák)
– Hisztéria Cremeria / Singer Design, Hisztéria kávézó & fagylaltozó WestEnd City Center, Molnár Balázs (belsőépítész designer)
– Kristinus Borbár / Kristinus Borbirtok, Kiss Zsombor, Nero Solutions

A. GASTRO KATEGÓRIA – DESIGN

WEBOLDAL- ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG DÍJ

– GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
– Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes
– Etyeki Kúria / Etyeki Kúria Borgazdaság, DONE Digital

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT DÍJ

– Anjuna Ice Pops / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes
– Füge bolt és kávézó / Molnár Annamária
– Calavera Mexikói Étterem és Bár / Központ Bisztró, Cafe Design
– GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
– STAND25 / PLUSDESIGNSTUDIO – Fejes Gergő, belsőépítészeti tervezés, Kalászi Benjamin – grafikai arculat, képregény, képregény illusztráció, Püspöki Apor – designer, Csahók Ibolya, Fejes Gergő – grafikai arculat, logó
– Sushiroll / DekoRatio Branding & Design Studio, Nagy Zsófia Sebestyén Tamás
– Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes, Sebestyén Tamás

B. SZÁLLODA KATEGÓRIA – BELSŐÉPÍTÉSZET

JAB SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – TELJES HÁZ DÍJ

– BAMBARA Hotel
– Avalon Resort & SPA / Avalon Park
– Babérliget Kúria
– Butik Design Rooms
– The Loft Budapest / First Central Loft, Este’r Partners

SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – LOBBY DÍJ

– W&M Hotel / G&M Design Studio
– Alsóörs Marina Hotel Lobby / TAAT építész műterem, Nóbik Orsolya és Szilvási Attila
SOLINFO SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SZOBA
– Avalon Resort & SPA / Avalon Park
– Homoki Lodge Nature Quest Resort

SZÁLLODAIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – SPA & WELLNESS DÍJ

– Avalon Resort & SPA, ahol a luxus természetes! Avalon Park

Szóljon hozzá!