Főoldal Kultúra Oktatás Pályázatot hirdetett az Epson, két tannyelvű iskolák számára

Pályázatot hirdetett az Epson, két tannyelvű iskolák számára

MEGOSZTÁS

Két tannyelvű általános iskolák körében írt ki országos pályázatot az Epson, hogy felmérje nyomtatási szokásaikat és felhívja a figyelmet a megfelelő nyomtató kiválasztásának fontosságára az intézmények költséghatékonyabb működése érdekében. A pályázat során a jelentkezők azt is kiszámolhatják, hogy egy korszerű Epson nyomtató használatával hány forint takarítható meg évente. Ezzel az összeggel a vállalat a fődíj nyertesét támogatja.

epson_logo

A két tannyelvű iskolák körében meghirdetett pályázat során a jelentkezőknek elsőként a nyomtatási szokásokat vizsgáló kérdőívet kell kitölteniük. Az itt megadott adatok alapján, egy egyszerű képlet segítségével kiszámolhatják, hogy az általuk jelenleg használt nyomtatók üzemeltetési költségével összehasonlítva hány forintot takaríthatnak meg az Epson külső tintatartályos készülékeivel.

”A XXI. században a nyomtatás az oktatási intézményekben nélkülözhetetlen, így itt különösen nagy szerepe van a tudatos nyomtatóválasztásnak” – hívta fel a figyelmet Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője. „A nyomtatók beszerzése egyszeri befektetés, amely a nyomtatási szokásoktól függően néhány hónap alatt megtérülhet. Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival az oktatók akár 1 forintos lapköltséggel nyomtathatnak, így az oktatási anyag kiegészítéseként nyomtatott sok száz oldal akár több tízezer forintos megtakarítást is eredményezhet egy-egy iskola számára.”

A pályázat részeként az iskoláknak jelezniük kell, hogy az Epson modelljeivel egy év alatt megtakarítható összeget mire fordítanák. A leghasznosabban, legkreatívabban vagy éppen legegyedibben ötletet benyújtó három iskolát egy L550 multifunkciós, – nyomtató, szkenner, másoló és fax – külső tintatartályos készülékkel díjazza.

A fődíj nyertese további díjazásban részesül: az Epson külső tintatartályos nyomtatójával megtakarítható összeget a vállalat az iskola részére, a pályázati anyagban megjelölt cél megvalósítására ajánlja fel.

A költséghatékony és környezetbarát nyomtatás mellett elkötelezett Epson pályázata a tudatos nyomtatóválasztásra kívánja felhívni az iskolák figyelmét. Az Epson innovatív külső tintatartályos modelljei a lézernyomtatók költséghatékony alternatíváját kínálják az oktatási intézményeknek. A technológiák közötti különbségek megmutatkoznak a lapköltség, a kellékanyagok beszerzése és az üzemeltetés területén is a tintatartályos nyomtatók javára: az Epson Micro Piezo fejlesztésének és a nagy tintatartály kapacitásnak köszönhetően a színes nyomtatókhoz alaptartozékként kapható extra fekete tintapalackokkal akár 12000 fekete-fehér és 6500 színes oldal nyomtatható.[1]

Ezekkel a tintasugaras modellekkel az iskolák hatékonyan csökkenthetik lapköltségüket a lézernyomtatókéhoz képest. Továbbá, a tintasugaras készülékek energiafelhasználása sokkal alacsonyabb, mint a lézernyomtatóké, így használatuk akár 95 százalékkal kevesebb áramfogyasztást eredményezhet.[2]

[1]  A tényleges nyomtatási teljesítmény a kinyomtatott képek mennyiségétől és a használat módjától függően változik. További információk:  www.epson.hu/inktanksystem

[2] Az összehasonlítás az IDC EMEA Hardcopy Tracker felmérése alapján (2012. negyedik negyedévi és 2013. első negyedévi adatok) a versenytársak legjobb tíz nyomtatójával készült. A lapköltség kiszámítása az IDC EMEA Consumables Tracker (2012. második félévi adatok) átlagos eladási ára, és a gyártók 2013 júniusában közzétett teljesítményei alapján történt. A teljesítményfelvétel kiszámítása a gyártók által 2013 júniusában közzétett adatok alapján történt. További információkért látogasson el a www.epson.hu/itssavings weboldalra.

Szóljon hozzá!