Last updateK, 29 júl. 2014 9am

Back Főoldal Autó, motor Autó, motor hírek Újdonságok Peugeot 2008: új crossover mutatkozik be

Újdonságok

Peugeot 2008: új crossover mutatkozik be

peugeot 2008 01A Peugeot a 3008 crossover sikerének tapasztalataira építve egy különleges ajánlattal, az új 2008-al jelentkezik a B szegmensben.

Az idén tavasszal forgalomba kerülő új modell szervesen illeszkedik a 208 népszerűségével megindított termékoffenzívába. Az új 2008 crossover az első Peugeot modell, amelynek megtervezése egy több kontinensre kiterjedő, nemzetközi csapatmunka gyümölcse.

A globális célkitűzésekkel a 2008 új lökést ad a Peugeot-nak, teljes összhangban azzal a stratégiával, amely a márka szabadidő-autó kínálatának fejlesztését, és ezzel új ügyfelek meghódítását célozza.

Hirdetés

Innovatív elképzelés

Napjaink folyamatosan változó, egyre városiasodó világában egy új ügyfélkör jelent meg, lételemük a mozgás, a dinamizmus és a tudatos életvitel. Ezek az ügyfelek vásárlásaik során kifejezetten az imázsukat tükröző termékeket keresik.

Ezt a vásárlói réteget megcélozva a Peugeot nagyratörő terveket fogalmazott meg az új 2008 fejlesztési koncepciójában. A kezdetektől beépítette a páratlan vezetési élményt, a markáns stílust és a praktikus használatot ötvöző Peugeot crossover DNS-ébe azt az óriási kihívást, amelyet az európai, az amerikai és az ázsiai ügyfelek elvárásai jelentenek.

peugeot 2008 03

A Peugeot megfelelt ezeknek a feladatoknak. A dinamikus, presztízst jelentő új Peugeot szabadidő-autó gazdag és változatos formában gyarapítja a B szegmenst. Az alig 4,16 m hosszú 2008 egyedülálló módon ötvözi a limuzin vezetésének élményét és a szabadidő-autók robusztusságát egy olyan utastérrel, amelynek tágassága, variálhatósága és kényelme arra invitál, hogy az utazás minden pillanata az utasok örömére szolgáljon. Városban és országúton egyaránt otthonosan mozog, rendkívüli fürgeségének köszönhetően pedig a legváratlanabb helyzetekben is magabiztos. A 2008 lelkesítő és sokoldalú autó, amely minden ügyfélhez alkalmazkodik.

A 2008-at a legjelentősebb piacokhoz közeli országokban gyártják majd, Franciaországban (Mulhouse), Kínában (Wuhan) és Brazíliában (Porto Real).

A 2008-al a Márka megerősítheti kategóriavezető szerepét Európában, valamint új ügyfeleket hódíthat meg Ázsiában és Latin-Amerikában. - Maxime Picat, a Peugeot ügyvezető igazgatója

A 2008-al a Peugeot tovább folytatja termékoffenzíváját, és a 3008 népszerűségére támaszkodva kínál új, innovatív városi terepjárót, amely új ügyfélkört kíván meghódítani világszerte. - Xavier Peugeot, a Peugeot termékigazgatója

Az eleganciát és a robusztusságot ötvöző, egyedülálló stílus

A 2008 az egyterű járművekben megszokott funkciókat örökíti át a kisautók szegmensébe. A szemmel láthatóan innovatív autó, különböző világokat egyesít. A stílusvonásokból kibontakozó erőteljes egyéniség a praktikumot, a tágasságot és a kimagasló vezetési élményt szolgálja.

A 2008 megalkotása igazi kihívást jelentett, de rendkívül határozott elképzelésünk volt arról, hogy milyen autót szeretnénk kínálni az ügyfeleknek. A korai szakaszban megszületett stílus nem igényelt jelentős módosítást egészen a sorozatgyártásig. Már az első vázlat telitalálat volt. - Eric Dejou, a 2008 formatervezésének felelőse

A 2008 különböző világok és kultúrák összegyúrásával olyan stílust teremtett, amely felülmúlja az ügyfelek elvárásait. - Gilles Vidal, a Peugeot formatervezési igazgatója

peugeot 2008 02

A megemelt 2008 Mud&Snow gumiabroncsokon és 17 colos, matt fényezésű, úgynevezett gyémánt könnyűfém felniken nyugszik. A kerékjáratok különleges, ívelt formájának és a kiválóan hangolt futóműnek köszönhetően a 2008 remekül tapad az úthoz, mégis könnyedséget sugároz. A karosszéria védelméről a feketére fényezett alsó lökhárító és küszöbbetétek, valamint a rozsdamentes acélból készült oldalsó díszlécek gondoskodnak.

Elöl visszaköszönnek a jellegzetes Peugeot stílusvonások. Az egyes darabokat a lehető legközelebbre igazították egymáshoz, ezzel elkerülve a felesleges anyaghasználatot. A finom vonalakkal megrajzolt motorháztető védelmet, robusztusságot és légiességet kölcsönöz a 2008-nak. A lebegő hűtőrács, amelyet mintha egy tömbből faragtak volna ki, rafinált és energiától duzzadó kifejezést ölt. Az új fényszórók tökéletesen alkalmazkodnak a legújabb technikai funkciókhoz, az acélosan csillogó lámpatestből szinte egy nagymacska pupillájának rajzolata bontakozik ki. A finoman metszett vonalak teljes egységet alkotnak az első résszel, amely így még kifejezőbb, modernebb és különlegesebb jelleget ölt. A kirajzolódó tekintetet még jobban hangsúlyozzák a fénydiódás lámpák.

Az új városi crossover megjelenése rendkívül elegáns és részletgazdagon kidolgozott az első lökhárítóktól a hátsókig, minden porcikája dinamikus tulajdonságokat sugall. A hatalmas üvegfelületek, köztük a panoráma üvegtető, a külvilágra nyitott, tágas belső teret ígérnek. A hátsó rész elegánsan ötvözi a robusztusságot és a dinamizmust. Az alacsony rakodóküszöbbel készült csomagtartó domború felső része az RCZ-t idézi. A széles csomagtérnyílást a szorosan a karosszériához simuló lámpatestek keretezik. A hármas oroszlánkarmokra emlékeztető, szinte fekvő helyzetű lámpákat teljes egészében, ékszerként világítják meg a fénydidódák. Az oldalnézetet is jelentősen meghatározza a tető dinamikus és elegáns vonalvezetése. A hátsó üléshelyek vonalánál induló függőleges tetőoszlop elegánsan hangsúlyozza az üvegfelületeket szegélyező, exkluzív fémkeretet. A hátsó légterelő a tetővonal folytatásaként tovább fokozza annak finom lejtését, majd árnyékolja be a szélvédő felső részét. A tetősínek gondosan megrajzolt vonala is a 2008 dinamizmusát és szabadidő-autó jellegét hangsúlyozza.

A motorok legújabb nemzedéke a formavilágban megjelenő könnyedség és a karosszéria sziluettjéből sugárzó harmónia kvintesszenciáját testesíti meg az egyedülálló vezetési élménnyel és a fogyasztás csökkentése terén elért eredményekkel. Az e-HDi dízel és a háromhengeres benzines motoroknak köszönhetően a 2008 városi terepjárót a kilométerenként 99 grammtól induló CO2-kibocsátás emeli ki a versenytársak köréből.

peugeot 2008 04

További cikkek a rovatból
84. Genfi Autószalon: részletesebben az Opel ADAM S-ről
Trendi, testre szabható – és sportos. A hamarosan gyártásba kerülő ADAM S megmutatja, hogy néz ki az ADAM-család új, sportos vál...
Az idei Detroiti Autókiállításon debütál a Toyota FT-1...
A Toyota Motor Corporation (TMC) bejelentette, hogy FT-1 kupéja – a márka jövőbeli sportautóinak dizájnját előrevetítő tanulmán...
Detroitban mutatkozott be a Honda új szabadidő-autója
A Detroitban megrendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon (NAIAS) mutatkozott be a Honda vadonatúj tanulmányautója, melye...
Hirdetés

Napimagazin rovatok