Főoldal Életmód Gasztronómia Próbáld ki ezeket a szuper tavaszváró recepteket!

Próbáld ki ezeket a szuper tavaszváró recepteket!

Lassan fogasra akaszthatjuk a télikabátunkat, miközben a piacok újra megtelnek friss, színes idényzöldségekkel és -gyümölcsökkel. Ezért négy gasztroblogger a melegebb napok és a mediterrán paradicsomos hangulat jegyében négy különböző tavaszváró receptet alkotott, amellyel nemcsak az ebédünket tehetjük színesebbé, de a kiegyensúlyozott életmódunkba is könnyedén beilleszthetjük.

1. Csirkemell steak spenótos, póréhagymás rizzsel és pirított baconnel

11ground_recept

Hozzávalók:
• 1 szelet csirkemell
• 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
• egy nagy marék bébi spenót
• ½ bögre barna rizs
• 1-2 szelet bacon
• egy apró darab póréhagyma felkarikázva

Elkészítés:
• Egy kis lábosban olívaolajon pirítsuk meg a ½ bögrényi barna rizst, majd öntsük fel dupla annyi forró vízzel, ízesítsük sóval.
• A megfőtt rizst keverjük össze a bébi spenóttal és a póréhagymával. Így sokkal izgalmasabb, egészséges és színesebb köretet kapunk.
• A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd egyszerűen helyezzük bele a fűszeres papiruszba és simítsunk kicsit rá, közepes lángon melegített, száraz serpenyőbe süssük mindkét oldalát 5-5 percig.
• Miután kivettük a csirkemellet, a még meleg serpenyőbe gyorsan dobjuk bele a bacon szeleteket, ami hamar megpirul.
• Már csak a tálalás van hátra.

A receptet a 11ground.com készítette.

 

2. Paradicsomos csirke steak rukkola ágyon, karamellizált lilahagymás sült batátával, pirított tökmaggal szórva

nassolda_recept

Hozzávalók:
• tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap4 szelet csirkemell
• 1 zacskó rukkola saláta (kb. 125 gramm)
• 1 fej lilahagyma
• 2 közepes édesburgonya
• 1 evőkanál tökmag
• olívaolaj
• só, bors, kakukkfű tökmagolaj (opcionális)

Elkészítés:
• Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk kb. 2×2 cm-es kockákra.
• A lilahagymát félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük.
• Egy sütőzacskóba dobjuk őket, megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
• Befogjuk a zacskó száját és a tartalmát jól összerázzuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
• Az így elkészült fűszeres burgonyát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Figyeljünk rá, mert az édesburgonya hajlamos gyorsan megégni.
• Egy filézett csirkemellet középen ketté-, majd mindkét felét vízszintesen szintén félbe vágtam.
• Nem klopfoltam őket, ahogy volt, beletettem a Papiruszba, enyhén rásimítottam a fűszereket, majd száraz, előmelegített serpenyőbe tettem. Én a legkisebb rózsa takarék lángján sütöttem, mert nem szerettem volna, hogy a fűszerek odaégjenek a husin. Kb. 5-5 perc alatt megsütöm mindkét felét, majd tányérra teszem pihenni.
• A tökmagot (ha nem pirítva vettük) száraz serpenyőben pirítsuk meg.
• Opcionálisan tökmagolajjal locsolt rukkola ágyra fektetjük a húst (a szaftját felfogja a saláta), mellé helyezzük a finom, karamellizált hagymás édesburgonyát és megszórjuk a pirított tökmaggal.

A receptet a Nassolda.receptneked.hu készítette.

 

3. Mediterrán csirkemell falatok színes paprikás – fokhagymás penne ágyon parmezánforgácsokkal

nemvagyokmesterszakacs_recept

Hozzávalók:
• 2 szelet csirkemell
• 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
• 1 piros kaliforniai paprika
• 1 sárga kaliforniai paprika
• 1 zöld kaliforniai paprika
• 4 nagyobb gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál olívaolaj
• 1 dl száraz fehérbor
• frissen őrölt vegyes bors (fehér, zöld, rózsa, fekete)
• frissen őrölt (Himalája) só
• 4 dkg parmezán sajt
• 30 dkg penne
• 3 liter víz
• 1 púpozott evőkanál só

Elkészítés:
• Vágjuk vékonyabb csíkokra a kaliforniai paprikákat.
• Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá sót és főzzük meg benne a pennét.
• Melegítsünk fel közepes hőfokra egy száraz serpenyőt, bújtassuk a papiruszba a csirkemelleket és tegyük a serpenyőbe. Süssük mindkét oldalát 5-5 percig.
• Ha megsültek a csirkemellek, szedjük vágódeszkára és a papirusszal lefedve hagyjuk pihenni 5-6 percig, mielőtt felszeleteljük.
• Forrósítsunk fel egy száraz, tapadásmentes serpenyőt. Öntünk bele 1 evőkanál olívaolajat, dobjuk rá a paprika csíkokat, és rázogatás nélkül hagyjuk 1-2 percig pirulni.
• Egy másik serpenyőt közepesen forrósítsunk fel, öntsünk bele a 2 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát. Pirítsuk 1 percig úgy, hogy ne barnuljon meg. Adjuk hozzá a fehérbort, sót, borsot, majd hagyjuk elpárolódni az alkoholt. Akkor jó, amikor krémessé válik az olívaolaj a fokhagymával.
• Adjuk hozzá a frissen leszűrt pennét és alaposan keverjük át, majd adjuk hozzá a grillezett paprikákat.
• Szedjük tányérra a zöldséges pennét, szeleteljük fel a szaftos, mediterrán csirkemelleket, és rendezzük el a tányér egyik felén. A másik felére forgácsoljunk parmezán sajtot.

A receptet a Nemvagyokmesterszakács.blogspot.hu készítette.

 

4. Mediterrán csirke

rupaner_recept

Hozzávalók:
• 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
• 50 dkg csirkemell felszeletelve
• 1 kis pohár tejföl
• 2 közepes méretű sárgarépa nagyon apró, vékony csíkokra vágva
• 2 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
• 1 csomag Tortilla lap (8-10 db)
• fél fej jégsaláta apróra vágva
• egy kisebb kígyóuborka apró, vékony csíkokra vágva
• + tetszőlegesen zöldségek

A dresszinghez keverjünk össze:
• 1 fej vöröshagymát apróra kockázva
• 2 evőkanál étolajat
• 2 evőkanál vizet
• 2 evőkanál 10 %-os ecetet
• 1 csapott mokkáskanál sót
• 1 teáskanál oregánót
• 1 csapott evőkanál cukrot

Elkészítés:
• A dresszinget hagyjuk egy kicsit állni, majd kanalazzuk rá négy felszeletelt paradicsomra és ízlés szerinti mennyiségű mozzarella sajtra.
• A csirkemelleket négy darab két centis szeletre vágjuk. Fektessük őket egymás mellé a papiruszba, majd felhevített serpenyőben süssük meg. Ne süssük közepes lángnál erősebben! 5 perc után fordítsuk át, majd süssük további öt percig.
• A serpenyő aljára odasült fűszerekre tegyünk két evőkanál étolajat, és süssünk rajta répát.
• Vágjuk össze a salátát és a kígyóuborkát, és csíkozzuk fel a húst is.
• Amikor a répa elkészült, keverjük hozzá a tejfölt, a salátát és az uborkát.
• Adagoljuk serpenyőben felmelegített Tortilla lapokba.

A receptet a Rupanerkonyha.cafeblog.hu készítette.