Főoldal Szabadidő Programok, események Rukkarácsony 2014: jótékonysági könyvgyűjtés karácsonyra

Rukkarácsony 2014: jótékonysági könyvgyűjtés karácsonyra

A Rukkola.hu könyvcserélő közösség idén karácsonykor is megmutatta, hogy a “sharing economy” nem csak egy divatos kifejezés, hanem a nemes cél érdekében egy tényleges összetartó erő.

rukkaracsony_atadas

Novemberben vetődött fel annak az ötlete, hogy a 2014-es Rukkarácsonyon jótékonysági akció keretében a felhasználók gyermekkönyveket gyűjtsenek a Tűzoltó utcai Gyermekklinika számára. Az elképzelést a klinika hivatalos alapítványa, az Őrzők is lelkesen támogatta és munkatársaik kiegészítették azzal, hogy önkéntesek segítségével begyűjtötték a klinika hemato-onkológiai osztályán az aktív kezelés alatt álló gyermekek kívánságait, akik közt egészen fiatalok és már a felnőtt életre készülő nagykamaszok is vannak. Évente Magyarországon 250-300 új daganatos és leukémiás gyermekkori megbetegedést regisztrálnak, ennek felét a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kezeli. Ma már ezen gyermekek 70%-a meggyógyul.

A személyes kívánságok mellett tetszőleges könyvadományokkal is lehetett támogatni a kezdeményezést, amely során december 16-áig összesen több, mint 600 egyesével ünneplőbe öltöztetett, jókívánságokkal ellátott könyv érkezett a kijelölt gyűjtőhelyre. A kampányt kiadók saját könyvcsomagokkal és a résztvevők között kisorsolásra kerülő ebook olvasóval támogatták. A csomagokat a Rukkola.hu munkatársai önkéntesek segítségével juttatták el a Klinikára, ahol a napokban is zajlik az ajándékok kiosztása.

rukkaracsony_dobozok

A kampány során közel 2 millió forint értékű adomány érkezett a klinikára és szervezők reményei szerint a könyvbe bújtatott szeretet sok kisgyermeknek adhat erőt a gyógyulása során.

Szóljon hozzá!