Főoldal Életmód Gasztronómia Anyák-napi Gyertyafény Expresszen vacsoráztunk

Anyák-napi Gyertyafény Expresszen vacsoráztunk

A MÁV Nosztalgia egyik legjobb programját a vacsoravonatok jelentik. Alapvetően azért, mert pontosan arról szólnak ezek a pár órás kiruccanások, amiről kell szólniuk: romantikus kikapcsolódásról, finom ízekről, és kellemes, kapcsolódó programokról.

Most sem volt ez másképp: anyák napja alkalmából Gyertyafény Expressz vacsoravonatot szervezett a MÁV Nosztalgia, melyre mi is hivatalosak voltunk. A szerelvény nem ment messzire, mindössze Gödöllőre, a Királyi váróig, de az utazás (oda-vissza) időtartama tökéletes vasárnap esti kikapcsolódást garantált.

Nem irigyeljük a felszolgálókat, ugyanis ahogy kigördül a vonat a Nyugatiból, rögvest elkezdődik a szerviz. Előétel, főétel, annak rendje s módja szerint. A desszert csak visszafelé fér bele, de nem is baj, bőségesen sikerül jól lakni Gödöllőig, a nagyjából 40 perces úton.

Előételként a nem csak hangzatos, de finom is narancsos parajsaláta érkezett olívával és pirított dióval, majd rögvest utána kitálalták a sajtos brokkolival töltött pulykamellet, párolt zöldséggel és burgonyapürével megspékelve. Az ízek most is a helyükön voltak, de ezzel általában nincs is problémánk, az maga az étkezőkocsi személyzete és a catering mindig a helyén van.

Mi egyébként a Menü 1-et választottuk, de volt lehetőség szűzpecsenyét kérni sült rókagombával, és baconnel rakott burgonyával.

Mindig várja program az utasokat Gödöllőn, most is prezentált egyet a szervezés: Danny Blue show-t láthattunk, Danny Blue nélkül.

Ugyanis létezik ilyen is, önálló műsorral lép fel a mentalista tanítványa. A műsort levezényelték, szórakoztató is volt, bár viszonylag rövid – figyelni kellett nyilván a szigorú vasúti menetrend betartására.

Hazafelé folytatódtak a kulináris élvezetek, jött is a desszert csokimousse személyében. Talán a legfinomabb pontja volt a vacsora menüsorának kategóriájában, de talán azért, mert alapvetően édesszájúak vagyunk.

A vacsoravonat további különlegessége volt, hogy meghívták a fedélzetre Kovács Antalt, háromszoros magyar sommelier bajnokot, aki szorgalmasan kísérte a különböző borkülönlegességeket felszolgáló személyzetet az ízutazás során.

Még több fotó: Napimagazin.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, SonyEPSON, QNAP, AOC, PhilipsMyActionCam, Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte