Site icon Napimagazin

Az IKEA Csoport tovább erősödik a fenntarthatóság terén

Az IKEA Csoport a párizsi klímacsúcsra (COP21) kiadta a 2015-ös pénzügyi évre szóló Fenntarthatósági összefoglalóját, mely a vállalat társadalmi, környezeti és fenntarthatósági teljesítményét mutatja be.

Az IKEA Csoport „People and Planet Positive” nevű fenntarthatósági stratégiájának legfőbb eredményei a 2015-ös pénzügyi évben:

 

„Álmunk, hogy szebb hétköznapokat teremtsünk az emberek többsége számára, és pozitív hatást gyakoroljunk a környezetre. Célunk, hogy működésünk fenntartható legyen, ezért emeljük fel a szavunkat az olyan fontos ügyek mellett, mint a klímaváltozás” – mondta el az összefoglalóval kapcsolatban Peter Agnefjäll, az IKEA csoport elnök-vezérigazgatója.

Steve Howard, az IKEA Csoport Fenntarthatósági vezetője hozzátette: „Az IKEA-nál mindent teljes erőbedobással csinálunk. Teljes erővel küzdünk a klímaváltozás ellen, hogy megőrizzük a természeti erőforrásokat, és hogy felvegyük a harcot a társadalmi egyenlőtlenséggel. Az ilyen elköteleződésekhez a teljes szervezet támogatására szükségünk van. És bár még hosszú út áll előttünk, már érezhető a pozitív hatásunk”.

 

 

[1] Fenntarthatóbb forrásokból származó pamutnak számít a Better Cotton szabvány szerint, a szabványt alkalmazó farmerek által termelt, és az Egyesült Államokban, fenntartható módszerekkel (pl. az e3 Cotton Program keretei között) termelt pamut. Fenntartható módszerrel kitermelt faanyagnak jelenleg a FSC™ által hitelesített és az újrahasznosított anyag számít.

Exit mobile version