Főoldal A világ Belföld Az IKEA visszahívja a LATTJO dobverőt és a LATTJO nyelves dobot

Az IKEA visszahívja a LATTJO dobverőt és a LATTJO nyelves dobot

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy aki korábban LATTJO dobverőt vagy LATTJO nyelves dobot vásárolt, haladéktalanul vegye el azt a gyermekétől és vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol a vételár teljes összegét visszakapja.

A termékvisszahívás megelőző céllal történik, mivel IKEA-munkatársak 6 esetben jelentették, hogy a dobverő gumi vége leesik, illetve könnyen lecsavarható. Az eltávolított gumigömböt a kisebb gyermekek lenyelhetik, ami akár fulladást is okozhat. Az IKEA eddig egyetlen balesetről sem értesült.

ikea-lattjo-dobvero-1

A termékek valamennyi játékbiztonsági előírást betartva készültek, lettek tesztelve és kaptak engedélyt kiskereskedelmi értékesítésre. Mindezek ellenére, későbbi vizsgálatok során olyan további kockázati tényezőkre derült fény, amelyekre a szabványok és előírások nem tértek ki.

„Termékeinket annak szellemében fejlesztjük ki, hogy azok stimulálják a gyermekek kreativitását és kielégítsék a játékra vonatkozó természetes szükségletüket. A gyerekek játék közben nem gondolnak a biztonságra, ezért nekünk kell számításba venni minden lehetséges kockázati szempontot a termékek tervezése során. Az IKEA áruházakban csak olyan termékeket árusítunk, amelyeket mi magunk is odaadnánk a saját gyermekeinknek. A vonatkozó játékbiztonsági szabványoknak való megfelelés ellenére, elővigyázatosságból visszahívjuk a LATTJO dobverőt és a LATTJO nyelves dobot, hogy elkerüljük a jövőbeni baleseteket” – nyilatkozta Cindy Andersen, az IKEA gyermektermékekért felelős üzletágvezetője.

ikea-lattjo-dobvero

A LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob 2015. november 1-je óta kapható
a világ összes IKEA áruházában.

TIPP: a LATTJO dobverő és a LATTJO nyelves dob bármelyik IKEA áruházba visszavihető, és a vételár teljes összege visszajár. A teljes pénzvisszafizetéshez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugta bemutatására. További információ található az IKEA weboldalán: www.IKEA.hu, vagy az IKEA telefonos ügyfélszolgálatán, a 06 1 460 31 60-as telefonszámon.

Előző cikkLeköszön a 86-os busz Budapesten
Következő cikkJövő héten Imagine Dragons koncert az Arénában