Főoldal Sport Labdarúgás Bemutatkoztak a legújabb Ferencváros mezek

Bemutatkoztak a legújabb Ferencváros mezek

fradi_nike_2Fontos nap volt a mai a Fradi életében, ugyanis a hazai sajtó előtt bemutatatásra kerültek a 2014-2015-ös szezon idegenbeli mezei. A sajtótájékoztató helyszínse sem volt mindennapi, hiszen a vadonatúj Groupama Aréna oldalában található Fradi Bolt szolgált az esemény helyszínéül.

 A Ferencváros és a Nike bemutatja a 2014-2015-ös szezon idegenbeli mezét

A Ferencváros játékosai egy klasszikus új idegenbeli mezben játszanak majd ebben a szezonban, amely a klub híres színeit hordozza magán. Az új idegenbeli felső színe fehér, a Ferencváros jellegzetes zöld színe a gallérnál és a mandzsettánál jelenik meg. A zöld színű, kerek nyakkivágású gallérnál és a mandzsettáknál is fekete szegélyezést találunk.

A mellrészen található címer feletti két aranyszínű csillag 10-10 hazai bajnoki címre utal. A klub jelenleg összesen 28 bajnoki címmel büszkélkedhet. A nyak belső oldalán zöld-fehér címke jelzi a klub alapításának évét: 1899-et. A számok – akárcsak a címer feletti csillagok – arany színükkel a Ferencváros sikereit emelik ki.

fradi_nike_10

Az új idegenbeli mez rövidnadrágja fehér, melyet oldalt vékony zöld csík díszít. Az új idegenbeli sportszár szintén fehér, melynél felül zöld sáv, hátul ék mintázatú széles sáv látható.

Az új mez a Nike sajátos stílusjegyeit viseli magán, ugyanakkor – a környezetvédelmi fenntarthatóság mellett – a legmodernebb technológiákat és újításokat biztosítja a játékosok számára.

Nike Dri-Fit technológia

A Nike Dri-Fit technológia a test felületéről a mez és a rövidnadrág külső felületére vezeti a nedvességet, ahol az gyorsan elpárolog. Ez lehetővé teszi, hogy a játékosok a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák, mivel a technológia hűvösebb, szárazabb és kényelmesebb viseletet biztosít számukra.

A mezen lézervágott lyukak és hálós anyagból készült betétek gondoskodnak a megfelelő légáramlásról, amely tökéletesen szabályozza a sportoló testhőmérsékletét a pályán töltött 90 perc alatt.

fradi_nike_4  fradi_nike_5

A mez speciális, pamut és újrafeldolgozott poliésztert tartalmazó anyaga az izzadság elvezetése mellett puhább tapintást és tetszetősebb megjelenést biztosít.

Környezetvédelmi fenntarthatóság

A Nike számára továbbra is kiemelt fontosságú a környezetvédelmi fenntarthatóság, ezért az új mez ebben az évben is újrafeldolgozott poliészterből készül. A mezeket úgy tervezték, hogy a különleges technikai jellemzők mellett alacsonyabb környezetterhelést biztosítsanak, épp ezért újrafeldolgozott vizespalackokból készülnek. A rövidnadrág anyaga 100%-ban, a felső 96%-ban, a sportszár 78%-ban újrafeldolgozott poliészterből készül. Minden egyes mez anyaga átlagosan 18 újrafeldolgozott műanyag palackot tartalmaz.

A Nike az elmúlt négy évben csaknem kétmilliárd ilyen palackot használt fel a mezek gyártásához és mintegy 30 százalékkal csökkentette a teljes gyártási folyamat energiafelhasználását is.

Új, tökéletes szabás

A Nike a tökéletesebb szabás érdekében elkészítette a világ számos vezető labdarúgójának 3D-s testtérképét. Az új szabásnak köszönhetően a sportoló teste természetesebben mozoghat a mezben, amely nagyobb kényelemérzetet biztosít és jobb teljesítményt tesz lehetővé.

fradi_nike_9  fradi_nike_7