Főoldal Életmód Vásárlás Erős bevásárlási szezon kezdődik az USA-ban a Pioneer szerint

Erős bevásárlási szezon kezdődik az USA-ban a Pioneer szerint

bevasarlasRendkívül jó karácsonyi bevásárlási szezon érkezik a Pioneer Investments szerint az Egyesült Államokban. John Carey, a bostoni befektetési központ vezető portfóliómenedzsere a CNBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a kilátások miatt a kiskereskedelem szereplői, a gyártók és a finanszírozó bankok részvényei is emelkedhetnek.

A fogyasztói bizalomindex növekedése miatt a fogyasztási cikkek gyártóiban, a kiskereskedelmi forgalom szereplőiben és a kereskedelmi bankokban látja a legnagyobb fantáziát John Carey, a Pioneer Investments USA részvénypiaci specialistája. A portfóliómenedzser szerint a lakossági fogyasztás, a viszonteladói és a szállítmányozási adatok egyaránt azt támasztják alá, hogy a kiskereskedelem már a karácsonyi szezon előtt a fellendülés jeleit mutatja, jóllehet az előző félévi adatok nem voltak túl jók az ágazatban.

Az alelnök a CNBC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy bár bizonyos technológiai, egészségügyi és biotechnológiai cégek szépen teljesítenek, több fantáziát lát a kiskereskedelemben és a fogyasztási piacban. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a kiskereskedelem szereplői közül jól kell válogatni a részvényeket, mert az online és a hagyományos kiskereskedelmi forgalom csatája átrendezi a piacot.

Carey szerint a fogyasztási cikkek piacának bővüléséből nemcsak a kereskedők, hanem a gyártók, és a lakossági bankok is profitálhatnak. A fogyasztási cikkek közül az USA részvénypiacának specialistája kiemelte a tartós fogyasztási cikkeket, mert szerinte ezeket hajtja a fellendülő lakáspiac, azaz a sok költözés is, ami általában a háztartási gépek lecserélésével jár. Az igazgató ezenfelül a ruházati és rekreációs termékeket, valamint a gépjárműveket és szórakoztató elektronikát emelte ki.