Főoldal Életmód Vásárlás Ezek a legrosszabb ajándékok, amelyeket adhatunk karácsonykor

Ezek a legrosszabb ajándékok, amelyeket adhatunk karácsonykor

Amikor azon vagyunk, hogy a nem-kívánt ajándékhoz mosolyt színleljünk, talán könnyít a lelkünkön az a tudat, hogy nem vagyunk egyedül. A leggyorsabban növekvő beauty-tech cég, a FOREO legfrissebb felméréséből kiderül: az emberek 55%-a szokott karácsonyi ajándékot visszacserélni, 22%-uk pedig egy éven belül továbbajándékozza a sosem vágyott meglepetést.

Tény, hogy a karácsony az év legnagyobb vásárlási ünnepe. Az amerikaiak várhatóan több mint 1000 milliárd dollárt költenek ajándékokra idén, míg az Egyesült Királyság lakói több mint 2 milliárd dollár értékben vásárolnak ebben az időszakban. Sajnos ezen ajándékok több mint fele megkapja majd a ‘nem-tetszős’ címkét. A ruhaneműkből és kiegészítőkből kerülnek ki általában a legrosszabbnak ítélt karácsonyi ajándékok, melyeket a megajándékozottak 34%-a sosem vásárolna meg magának. És hogy kitől kapjuk ezeket? A legrosszabb ajándékozók képzeletbeli díját a barátok (27%), és a szülők kaphatnák (16%) meg.

A FOREO globális felmérése felfedte minden idők legszörnyűbb karácsonyi ajándékait is: súlycsökkentő talpbetét, fakanál és gumióvszer is akadt a listán. Kiderült, hogy az ajándékozás valóban művészet, amit el kell sajátítani. Noha a kutatás számos fura és nem-kívánt meglepetést listázott, az egyetlen dolog, ami nem volt a sorban, az a szépségtechnológiai eszközök.

“2018-ban csupán az Egyesült Államokban 13 milliárd dollárt pazaroltak el nem kívánt ajándékokra, ami valóban sokkoló adat. Büszkék vagyunk rá, hogy a FOREO-nál a visszatérítések aránya sosem haladta meg az 1%-ot. A vásárlók egyszerűen többre vágynak, a brandeknek pedig több figyelmet kellene fordítaniuk az ajándék kínálatukra.” – mondta Dalia Fernandez, a FOREO Termékfejlesztési Menedzsere.

Nem meglepő módon, az ünnepi ajándékok beszerzése és a vele járó stressz akár a mentális jóllétünket is befolyásolhatják, extrém stresszt okozva. Az Amerikai Pszichológiai Társaság közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 69%-a kimondott stresszhelyzetet él át a pénzhiány, 51%-ékuk pedig az ajándékozás körüli nyomás miatt.

A FOREO innovatív és stílusos szépségtechnológiai eszközöket kínál, és arra buzdít mindenkit, hogy ez a karácsony stressz-mentes legyen. A svéd brand a rendkívül hatékony eszközök széles skáláját kínálja, ide értve a Picture Perfect karácsonyi szetteket is, amelyekben LUNA arctisztítók és UFO intelligens arcmaszkok is találhatók a gyönyörű, fiatalos bőr-érzetért.