Főoldal Szabadidő Programok, események Gödöllőig robogott az áprilisi Gyertyafény Expressz

Gödöllőig robogott az áprilisi Gyertyafény Expressz

Többek közt a nemrégiben felújított Gödöllői Királyi Váró volt az egyik kiemelt célállomása az április 20-i Gyertyafény Expressznek, melyet a Máv Nosztalgia Kft. szervezésében vehettek igénybe ismételten a résztvevők. Újból megállapítottuk, hogy a korrekt, gördülékeny lebonyolítás mellett ismét a pontos menetrend jellemezte az eseményt, amolyan jófajta vasutas tradíció szerint.

Alig pár perccel 19.00 óra után elstartolt a szerelvény, mely a klasszikus elrendezést követte: étkező- és szalonkocsik, továbbá az Orfeum névre keresztelt vagon, amelyben az élményvonat programjai kerülnek minden esetben levezénylésre.

Gyertyafeny_Expressz_Gyurcsik_Tibi_0420_011

Gyurcsík Tibi kalauzként is megvillantotta tehetségét – erről már született a Napimagazin hasábjain beharangozó publikáció is, úgyhogy akik jegyet váltottak a szerelvényre, nyilván nem lepődtek meg azon, hogy az X-Faktor II versenyzője, illetve az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőse iparkodik minél hamarabb lekezelni az utasok jegyeit. Korábban egyébként tervbe volt véve az is, hogy a vonatra kizárólag úgy lehet majd felszállni, hogy Tibor már az elején mindent átfogó ellenőrzést hajt végre a delikvenseken, de aztán ez valahogy elmaradt. Nem is baj, a dunaszerdahelyi énekes tökéletesen helyt állt e szerepkörben is, no meg persze az Orfeum kocsiban is: Gödöllő előtt nem sokkal dalra is fakadt a közönség nagy örömére, melyet a Gyurcsík Tibor Facebook oldal-üzemeltető angyalok (mert bizony ilyen is létezik manapság) is kitörő lelkesedéssel s némi táncbetéttel konstatáltak.

gyertyafeny_expressz_gyurcsik_tibi_0420_006

A Gödöllői Királyi Váróterem teljesen új megközelítést kapott, amely tulajdonképp a régi környezet helyreállítását jelenti. A korábban többek közt talponállóként üzemelő önálló épület mára visszanyerte XIX. századi mivoltát, teljes restauráláson esett át például Sissy és Ferenc József elkülönített váróterme is. Gyönyörű lett, mindenképpen érdemes megtekinteni, ha Gödöllőre tévedünk, akár épp egy Gyertyafény-élményvonattal – a célállomás ugyanis majd’ minden esetben e várost jelenti.

A program egyébként nagyon hangulatos volt, melyet a résztvevők számára biztosított magas szintű komfort és kiszolgálás biztosítása tett még színvonalasabbá. No meg persze az exkluzív étlap is, mely alkalomhoz illő menüsort vonultatott fel: az előételként érkezett kacsamell csíkok erdei saláta körettel kellően megalapozták az íz-orgiát, melyet aztán magaslatokra emelt a főételként aposztrofált rozmaringos báránysült mentaszószos zöldséges rétessel. Természetesen a desszert sem maradhatott el, ezúttal a csokoládéimádók örülhettek, ugyanis brownie-t tálaltak, erdeigyümölcs-öntettel.

Május 11-én pedig – ahogy korábban már hírt is adtunk róla – útjára indul ismét a Gyertyafény Expressz, ezúttal a Venice Simplon Orient Expressz kocsikkal, illetve a világon egyedülálló 100 éves Wagons-Lits Teakfa étkezőkocsival egyetemben, mely utóbbinak a teljes korű restaurálása a napokban fejeződött be. A program már a hivatalos indulás időpontja, 19.00 óra előtt elkezdődik, ugyanis 18.30-tól indul a regisztráció a Nyugati pályaudvar Királyi Várójában – itt köszöntők, illetve pezsgős fogadás várja a vendégeket.

Gyertyafeny_Expressz_Gyurcsik_Tibi_0420_002  gyertyafeny_expressz_gyurcsik_tibi_0420_009  gyertyafeny_expressz_gyurcsik_tibi_0420_010

Az Orient Expressz Gödöllőig közlekedik majd, az utazás során fogyaszthatják el az utasok három fogásos ünnepi vacsorájukat, melyet a Gödöllői Királyi Váróban megrendezésre kerülő ünnepi köszöntők követik, a MÁV Szimfonikusok közreműködésével.

Az eseményre korlátozott számban jegyek még előrendelhetők, bővebb információ a MÁV Nosztalgia Kft. honlapján, IDE kattintva!