Site icon Napimagazin

Húsvét karantén idején: digitális locsolás, online utalt locsolópénz

Ez a húsvét más lesz, mint a többi. Nem gyűlnek össze a családok a közös sonka fölött, nem lehet templomba menni, a gyerekek nem járnak házról házra locsolóversekkel, nem gyűjtenek készpénzt a rokonoktól és ismerősöktől. De akkor hogyan lesz ez az ünnep is emlékezetes? A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői szerint a tudatosság és a digitális élet a segítségünkre siethet ebben az esetben is.

A húsvét mindenkinek másról szól: a gyerekeknek az elrejtett ajándékokról, a tojásfestésről, na meg a locsolásról, amiért cserébe a legtöbben ma már pénzt is kapnak a rokonoktól. Míg szüleiknek a közös sonkaevésről vagy épp a templom felkereséséről. Most ezek a lehetőségek mind korlátozottan állnak a rendelkezésünkre. Ám ettől még lehet szép ünnepet kerekíteni ebből a bezárt, furcsa helyzetből is.  

A K&H Vigyázz, kész, pénzügyi vetélkedő szervezői összegyűjtöttek néhány tippet, amik segítségével nem csak tudatosabban készülhetünk az ünnepre, de a gyerekek öröme is ugyanakkora lehet, mint a korábbi években:

Exit mobile version