Site icon Napimagazin

Itt a Dining Guide 2025-ös pizzarangsora – ezek Magyarország legjobb pizzázói!

A pizza ma már jóval több, mint egy gyors harapnivaló: egyre inkább kulináris élménnyé válik. A tökéletes tészta, a kiváló minőségű alapanyagok és az egyedi ízkombinációk teszik a pizzázást valódi gasztronómiai kalanddá. Ezt a fejlődést ismerte el a Dining Guide is, amely a 2025-ös TOP 100 Étteremkalauz keretében most először külön listán rangsorolta Magyarország ötven legjobb pizzázóját.

A válogatásban nemcsak budapesti helyek szerepelnek: a lista élén például az encsi Anyukám Mondta végzett, bizonyítva, hogy kiváló pizzáért nem kell feltétlenül a fővárosba utazni.

A 10 legjobb pizzázó Magyarországon 2025-ben:

  1. Anyukám Mondta (Encs)
  2. IGEN (Budapest)
  3. Circo Pizza (Budapest)
  4. Belli di Mamma (Budapest)
  5. Fermento Pizzéria (Budapest)
  6. Digó Pizza (Budapest)
  7. MANU+ (Budapest)
  8. Pizza Manufaktúra – Víg utca (Budapest)
  9. Avalon Ristorante (Miskolctapolca)
  10. Zsigmond Terasz & Pince (Tata)

Encs az élen – Anyukám Mondta

Az encsi Anyukám Mondta pizzái mögött a Dudás testvérpár olaszországi tapasztalata áll. Könnyű, magas hidratációjú tésztájuk receptje a Garda-tó mellől származik. A hely a Sarok Caféból nőtte ki magát Magyarország egyik legismertebb éttermévé, ahol a tésztakészítés tudománya és a vendégszeretet kéz a kézben jár.

Budapesti élvonal: IGEN, Circo, Belli di Mamma

Az IGEN a nápolyi pizzakultúra hazai nagykövete, ahol a hagyományos AVPN-szabályokat követik, de közben laza, barátságos atmoszférát is teremtenek.
A Circo Pizza a kulináris elegancia és az izgalmas ízpárosítások találkozása, ahol a pizzák mellé natúr borokat is kínálnak.

A Belli di Mamma modern olasz életérzést kínál: fiatalos hangulat, hosszú érlelésű tészta és autentikus alapanyagok jellemzik a kínálatot.

Pizzakultúra vidéken is

A Fermento Pizzéria vízivárosi helyszínével és olasz mesterektől tanult technikáival hozza el a nápolyi klasszikusokat, míg a Digó Pizza fatüzelésű kemencéje és Kazinczy utcai hangulata autentikus olasz élményt nyújt.
A MANU+ a gyorsaságot és a hagyományt ötvözi, ötszáz fokos kemencéjében másodpercek alatt készülnek el a pizzák.

A Pizza Manufaktúra – Víg utca egy budapesti közönségkedvenc, ahol húszféle pizza közül választhatunk. A Avalon Ristorante a Bükk lábánál működik csúcstechnológiás kemencével és családias eleganciával. A Zsigmond Terasz & Pince pedig Tata festői környezetében kínál mediterrán ízvilágot magyar hagyományokkal ötvözve.

Exit mobile version