Site icon Napimagazin

Jövőre közvetlen járatokkal utazhatunk Torontóból Budapestre

2016 június 10-én pénteken érkezik az első Air Canada Rouge járat Budapestre a kanadai Torontóból. A Boeing 767-300ER típusú repülőgépen 24 business osztályú és 256 turista osztályú férőhelyet kínálnak az utasoknak. A kanadai nagyváros nem véletlenül szerepel a Budapest Airport útvonalkínálatában, hiszen itt él a legnagyobb magyar származású lakosság Kanadában és nemcsak a rokoni, hanem az üzleti kapcsolatok is egyre dinamikusabban fejlődnek. Kanada a tízedik legnagyobb külföldi befektető a magyar gazdaságban.

Az új Air Canada Rouge járat egyelőre a nyári időszakban, vagyis 2016. október 15-ig közlekedik Kanada és Magyarország között. A Star Alliance légitársasági szövetség tagjaként az Air Canada nemcsak belföldre kínál átszállásokat Torontóból, hanem egy sor más, észak-amerikai és közép-amerikai desztinációra, New York Newarktól kezdve Denveren át egészen a Karib-tenger szinte összes üdülőhelyére beleértve, a kubai Varaderot is.

„Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a Budapest Airport útvonalhálózatában köszönthetem az Air Canada Rouge torontói járatát. Először is szeretnék gratulálni mind az Air Canada, mind a Budapest Airport szakembereinek, akik ezt az új járatot életre hívták!” – mondta Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzáfűzte: „Az új járat a Budapestről indulóknak nemcsak Kanadán belül kínál nagyszerű átszállásokat, hanem egész Észak-Amerikában, méghozzá üzletembereknek és turistáknak egyformán. Biztos vagyok abban, hogy az új Budapest-Toronto járatnak óriási sikere lesz már önmagában is, de ehhez még nyugodtan hozzátehetjük a Star Alliance légitársasági szövetség által kínált további átszállási lehetőségeket is.”

Az Air Canada Rouge légitársaság 2012 vége óta szállít utasokat. A légitársaságot kifejezetten a szabadidős útvonalak kiszolgálására alapították, túlnyomórészt olyan turistaparadicsomok elérésére, mint Közép-Amerika, a Karib-térség, az Egyesült Államok nyugati partvidéke vagy Európa népszerű nyaraló- és szabadidőközpontjai. A társaság a regionális utakat kiszolgáló Air Canada Express-szel együtt 100 százalékban része az Air Canada anyavállalatnak, ami Kanada legnagyobb légitársasága. Az Air Canada Rouge flottájában jelenleg 34 repülőgép – 20 Airbus A319-100 és 14 Boeing 767-300ER – üzemel, de idén decembertől további 5 db Airbus A321-200 érkezik. Az Air Canada Rouge járatok is az anyavállalat járatszámai (AC) alatt repülnek, de „operated by Air Canada Rouge” megjelöléssel, emellett gépek festése is eltér az anyavállalattól.

Exit mobile version