Site icon Napimagazin

Kipróbáltam a Toman Diet fehérje diétát – 1. rész (konzultáció és az első hét)

Különleges cikksorozatot indítunk, ugyanis elkezdtem a Toman Diet programot és folyamatosan beszámolok majd nektek a tapasztalataimról.

Sosem voltam nádszálvékony típus, mindig is volt rajtam egy kis súlyfelesleg, amiből volt, hogy sikerült leadnom pár kilót, de sajnos idővel mindig visszahíztam. Tudtam, ahhoz, hogy komoly és tartós változásokat érjek el, teljes életmódváltásra van szükség. Ekkor jött a képbe a Toman Diet program.

Mi is az a Toman Diet?

A Toman Diet lényegében egy fehérje alapú diéta, ahol fehérjedús terméketet fogyasztunk. A diéta különböző szakaszokra tagolódik, melynek során teljesen megtisztul a szervezet a felhalmozódott szénhidráttól és zsíroktól. Az éhségérzet elkerülése mellett a diéta az izomtömeg védelmét szolgálja, így a diéta során, mérhető adatokkal alátámasztva csak a testzsírszázalékunkból veszítünk. Megfelelő ásványi anyag és vitaminpótlással (amely tápanyagokat a diétás termékek is tartalmaznak) a szakszerű instrukciókat betartva, egészségesen és hiányérzet nélkül érhető el fogyás.

Az első konzultáció

Ami megkülönbözteti a Toman Diet-et a többi diétától, az a személyes konzultáció: minden egyes teljesített szakasz után visszatérünk a Toman Életmódközpontba, ahol személyre szabottan, fontos információkkal látnak el a következő hetekkel kapcsolatban.

Nem volt ez másképp az én esetemben sem. Az első konzultáció során megmérték a súlyomat, majd a testzsír százalékom és izmaim arányát, ami természetesen pont fordítottja volt a normál állapotnak. Meg is született a terv: ez az, amit meg kell fordítanunk, valamint 10 kg fogyás. Ezek után jött az első két hetes szakasz megbeszélése: napi ötszöri étkezés, Toman Diet fehérjetartalmú termékek fogyasztása, rengeteg folyadék (mely segítségével kivisszük a testből a felesleges zsírt) és a megengedett zöldségek (melyek elősegítik az emésztést). Az első három napon tilos bármilyen húst enni, utána viszont a csirkemell, pulykamell és bizonyos halfélék már fogyaszhatóak.

A Toman-féle termékek között édes és sós fehérje egyaránt megtalálható, előbbivel kezdjük, majd utóbbival zárjuk a napot, valamint a tízórai és az uzsonna is édes fehérjékból áll. Fel is szerelkeztem a két heti adagommal és sűrű bíztatások közepette elindultam hazafelé.

jó hír a gluténérzékenyeknek: gluténmetes termékek is vannak!

Akkor kezdjünk is neki!

Miután a konzultáció során kapott papírt és termékeket többször is áttanulmányoztam, nekivágtam a diétának. Bevallom őszintén, hogy volt egy olyan érzésem, hogy a második nap után a falat fogom kaparni az éhségtől és ölni tudnék majd valami finom édességért. De nem így lett, és ez engem lepett meg a legjobban. Az első reggelim egy csokoládés gabona reggeli volt, ami meglepően finom volt, kellően csokis és eltelített, így nagyobb bátorsággal fogtam neki a tízórainak. Pár nap elteltével pedig már rutinosan készítettem a különböző fogásokat.

az egyik kedvencem: körtés-csokoládés desszert

Példaként leírom az első napi étkezéseimet:

reggeli: csokoládés gabona reggeli (Toman édes fehérje)

tízórai: epres desszert (Toman édes fehérje)

ebéd: párolt brokkoli és karfiol, valamint csirkeleves krutonnal (Toman sós fehérje)

uzsonnya: tejeskávé (Toman édes fehérje)

vacsora: kígyóuborka és zöldségleves (Toman sós fehérje)

Mivel nem voltam hozzászokva a napi ötszöri étkezéshez, ezért az elején oda kellett figyelnem arra, hogy ne hagyjak ki egy étkezést sem. Amikor épp útközben voltam, akkor szépen becsomagoltam a porokat (rengeteg féléből válogathattam szerencsére), fogtam a shakeremet és már indultam is. Hasonlóképp tettem a Sziget Fesztiválon is, ahol amikor idejét láttam, szépen megittam a csokis italomat és már mentem is tovább.

Jelenleg túl vagyok az első hetemen és már most érzem a változásokat: sokkal energikusabb vagyok, a nadrágom már most kezd bő lenni rám (!!!), a napi 3 és fél liter elfogyasztott víz nagyon jót tesz a bőrömnek és végre sikerélményem van ilyen rövid idő alatt is, ami rengeteg erőt ad az elkövetkezendő hetekre. A diéta a napi rutinom része lett, semmi gondot nem okoz a betartása, a termékek finomak, egyszer sem csábultam el, pedig a fiókomban lapul egy szelet csoki, de már nincs rá szükségem, köszönöm.

Exit mobile version