Főoldal A világ Belföld Különleges adományfa épült az Erzsébet téren

Különleges adományfa épült az Erzsébet téren

Közös karácsonyfát állított a Design Terminál, a Hello Wood alkotócsapat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Erzsébet téren. A kizárólag tűzifából készült installáció alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.

adomanygyujto_fa_erzsebet_ter

Vízkeresztig látható az Erzsébet téren a Hello Wood alkotócsapatának öt nap alatt felépített különleges karácsonyfája. A 4,5 méter széles, 11 méter magas karácsonyi installáció több, mint 5000 db, összesen 150 mázsát kitevő tűzifából épült meg. A Design Terminál támogatásával megvalósult installáció faanyaga januárban, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló családokhoz kerül. A szervezők ezzel is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy az otthon melegének megteremtése több ezer család számára jelent problémát minden télen.

adomanygyujto_fa_erzsebet_ter_2

A Design Terminál hagyományos karácsonyi rendezvénysorozatának, az Ajándék Terminálnak további karitatív események is részét képezik. A december 17-i Jótékonysági Design Aukción 70 magyar tervező egyedi designtárgyaira lehet licitálni, a befolyó bevétel pedig idén is a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.