Főoldal Sport Monstre akadályfutó verseny lesz szombaton Nagykanizsán

Monstre akadályfutó verseny lesz szombaton Nagykanizsán

Csaknem nyolcezren vesznek részt szombaton a Spartan Nagykanizsa Sprint elnevezésű akadályfutó-versenyen.

A szervezők beszámolója szerint ez azt is jelenti, hogy a világszerte zajló sorozat idei állomásai közül Európában itt lesz a legnagyobb létszám, a futamok szinte csordulásig teltek, így a helyszínen elsősorban a jótékonysági futamra lehet nevezni.

HIRDETÉS

Az utóbbiban résztvevők nagykanizsai gyermekotthont támogatják. A szervezők tájékoztatása alapján már több mint háromszázan regisztráltak erre a futamra, ami kétmillió forintos segítséget jelent a szervezetnek, ugyanakkor szeretnék tovább gyarapítani ezt az összeget.

A nagykanizsai csónakázó tó és a mellette fekvő erdőben sorra kerülő eseményen szinte nyárias időjárás várható. A résztvevők ezúttal a Spartan úgynevezett sprintversenyén mérettethetik meg magukat, azaz az öt és nyolc kilométer közötti távon legalább húsz akadállyal kell megbirkózniuk.

Idén Magyarországon három helyszínen rendeznek Spartan futamokat, Nagykanizsát követően június 9-én Várgesztesen super (minimum 13 km és 25 akadály), 10-én sprint, október 13-án és 14-én Miskolcon pedig beast (minimum 20 km és 30 akadály), illetve sprint versenyeket szerveznek.

HIRDETÉS
Előző cikkTavakat találtak a jégtakaró alatt Kanadában
Következő cikkAz éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők