Szerdától indul az asztalfoglalás az idei őszi országos Étterem hétre, amely október 2. és 19. között kínál gasztronómiai élményeket az ország legjobb vendéglátóhelyein. A rendezvényen több mint 200 étterem vesz részt, köztük 15 Michelin-ajánlott és több Bib Gourmand minősítésű hely is.
Az Étterem hét keretében a vendégek fix áron kóstolhatják meg a többfogásos menüsorokat:
- 6.900 forinttól a top kategóriájú éttermekben,
- 8.900 forinttól a prémium besorolású helyeken,
- 10.900 forinttól pedig az exkluzív éttermekben – szervízdíjjal együtt.
A szervezők kiemelték, hogy a korábbi évekhez képest nem emelkedtek az árak, sőt, néhány étterem kiegészítő felár ellenében még szélesebb kínálattal várja a vendégeket.
Az idei menüsorokban a hagyományos és különleges alapanyagok egyaránt helyet kapnak: a magyar tarka marha mellett kóstolhatunk namíbiai zebut, muflont, velős csontot, nyúlcombot, malacfület, burgundi csigát és békacombot is. A tenger gyümölcseinek kedvelői homár, tigrisrák, sárga királyhal és vöröstonhal-steak közül válogathatnak, míg a klasszikus ízek rajongói megtalálják a szarvasgombát, kacsamájat és tatár beefsteaket is.
A rendezvény hagyományaihoz híven idén is figyelnek a különleges étrendet követő vendégekre: glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán opciók is szerepelnek a menükben. Emellett a nemzetközi gasztronómia szerelmesei libanoni, indiai, japán, grúz, mexikói és marokkói ízekkel találkozhatnak.
Az Étterem hétre kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon lehet asztalt foglalni, a helyek száma korlátozott.