Site icon Napimagazin

Peugeot újdonságok a 2014-es Párizsi Autószalonon

A márka negyven autót állít ki az 1-es csarnokban található 4000 négyzetméteres Peugeot standon. Az idei évben a megújult és egységes 8-as kínálat bemutatása fémjelzi a márkát a Párizsi Autókiállításon. Az új Peugeot 308 GT és Peugeot 508 modellek tökéletesen tükrözik a paletta exkluzívabbá válását és a Peugeot technikai tudását.

A vezetési élményt és a magas szintű hatékonyságot ötvözik a felsőkategóriás Peugeot EXALT és Peugeot QUARTZ tanulmányok.

A vezetési komfort és a környezet kímélete terén a Peugeot technikai szakértelmének legékesebb gyöngyszeme a Peugeot 208 2L HYbrid Air tanulmány. A márka széleskörűen alkalmazza kínálatában az új Euro 6 motorokat: a PureTech és az 1.6 THP családok, illetve a BlueHDi dízelek már egy évvel a bevezetése előtt teljesítik az új norma követelményeit.

A 2008 DKR oldalán bemutatott Peugeot 208 GTi 30th speciális kiadás azt bizonyítja, hogy magas szintű tudásának köszönhetően Peugeot SPORT ugyanúgy meg tud felelni a speciális ügyféligényeknek, mint a legjobban szabályozott autóversenyek szigorú követelményeinek.

Mélyreható változásokon esett át az új Peugeot 508: új motorokkal jelentkezik, és orr-része a márka majdani modelljeit vetíti előre. A mostani kiállításra új anyagokkal felfrissített Peugeot EXALT tanulmányban a márka felfokozott formában jeleníti meg a limuzinról alkotott elképzelését, a 2012-ben Párizsban bemutatott ONYX tanulmány nyomdokain haladva.

A Peugeot QUARTZ tanulmányban a szabadidő autók új generációjának intenzív kifejezése és a márka húzómodelljeinek világa keveredik egymással. A tanulmány mellett a márka sportos modelljei láthatók, köztük az új Peugeot 308 GT és a Peugeot 208 GTi 30th speciális kiadás. A versenyek világát a Peugeot 2008 DKR, a 208 Rallye Cross és a 208 T16 képviseli.

A Peugeot tovább erősíti piacvezető szerepét az innováció, a környezetvédelem és az autóba épített telekommunikációs eszközök terén. Minden témának külön területet szentel a márka, és ezzel lehetőséget nyújt a látogatóknak az Euro 6 motorokkal és a fogyasztás csökkentésével kapcsolatos legújabb csúcstechnikák bemutatására:

A Párizsi Autókiállításon a Peugeot egy új robogót is bemutat. A márka legújabb, Django nevű, csodaszép kétkerekűje mintha egyenesen az ötvenes évekből került volna a szalonra: valójában az oroszlános márka legelső robogójának, a legendás S57-nek a nagyszerű újjáköltése, örökké frissnek ható retró stílusban. Háromféle lökettérfogattal (50, 125, 150) és négyféle felszereltségi szinttel kapható. Számos lehetőséget kínál az egyéni kialakításra: a Django ID konfigurátor segítségével mindenki A-tól Z-ig megtervezheti a saját robogóját, a színtől a visszapillantókon át a nyeregig mindent az egyéni ízlésünknek megfelelően választhatunk ki. A Peugeot Scooters történetében fordulópontot jelző újdonság több mint 110.000 kombinációs lehetőséget kínál.

Peugeot 508 : a hangsúly a karakteren

Az új Peugeot 508 nyilvánvalóvá teszi, hogy a márka továbbra is szeretne jelen lenni a D-szegmensben. Ez hozzájárul a modellkínálat magasabbra pozicionálásához is, amely az összes piaci szegmensben megtalálható, egyedi Peugeot modelleken kívül arra is épít, hogy a márka modelljei folyamatosan jelen vannak a nagy limuzinok kategóriájában.

Az új Peugeot 508 vízszintesebb motorházteteje nyomatékosítja a modell tekintélyt sugalló megjelenését. Ez a modell vezeti be a Peugeot egyik új arculati elemét, a márka majdani modelljein is visszaköszönő megújult hűtőrácsot, közepén az oroszlán emblémával.

Különös gonddal tervezték meg az első és a hátsó lámpákat. Az új Peugeot 508 karakteres megjelenésének jellegzetes és emblematikus elemei a szedánon és az SW-n vessző alakú, míg az RXH esetén karmokat formázó első nappali menetfények.

A felsőkategóriás változatok kizárólag full LED technikájú első lámpákkal készülnek.

A szedán hátsó lámpáit is áttervezték. Három-három karomból állnak, a korábbinál vízszintesebb kialakításban. Az új lámpatestek rendkívül jellegzetes és modern megjelenéssel ruházzák fel a hátsó világítást.

A műszaki tartalom is megújult, modernebb lett az új Peugeot 508-ban. A megújult modellben a második felszereltségi szinttől alapfelszerelés a 7 colos érintőképernyő, amelyről az autó funkcióinak többsége vezérelhető.

A díszítéseknek és a kárpitoknak szentelt figyelem, a felszerelések minősége és a kidolgozottság a kifinomult felsőkategóriás modellek világába helyezi az új Peugeot 508-at, elkerülve ugyanakkor a hivalkodás csapdáját.

A csúcskategóriás megoldások között említhetjük a kulcs nélküli indítást és nyitást, az automatikus és elektromos parkolóféket, az elektrokróm belső visszapillantót, az automatikus távfény kapcsolást, az abroncsnyomás-érzékelőt, az első és hátsó parkoláskönnyítő rendszert, a négyzónás automatikus légkondicionálót, a JBL Hifi berendezést, valamint az új felszerelések közül a tolatókamerát és a holttérfigyelő rendszert.

Az új Peugeot 508 nem kevesebb, mint nyolcféle erőforrással rendelhető, két benzines és hat dízelmotorral.

Különös figyelmet érdemelnek az Euro 6 motorok:

A stand legfontosabb eseményei online is követhetők a http://news.Peugeot.fr honlapon.

Exit mobile version