Site icon Napimagazin

Receptek karácsonyra (1. rész) – Ünnepi kuglóf

Új sorozatot indítunk az adventi időszakban, melyben olyan recepteket mutatunk be, amik tökéletes fogások lehetnek a karácsonyi készülődéshez vagy épp az ünnepi asztalra. 

Első receptünk egy igazán finom aszalt gyümölcsökkel tarkított kuglóf, amit egyszerű elkészíteni és mégis nagyon mutatós!

Ünnepi kuglóf

Hozzávalók:

4 darab tojás

25 dkg cukor

1 dl tej

1 dl napraforgó olaj

25 dkg finomliszt

fél csomag sütőpor (6 g)

25 dkg aszalt gyümölcs (mi aszalt sárgabarackot, mazsolát és datolyát használtunk)

margarin és liszt a forma kikenéséhez

Eszközök:

Lamart kuglóf forma

Sencor konyhai mérleg

Lamart szilikon sütőeszközök

 

Elkészíés:

Jó sütést és jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Exit mobile version