Főoldal Sport Sportban gazdag, aktív tavasz elé néznek a mozgás szerelmesei

Sportban gazdag, aktív tavasz elé néznek a mozgás szerelmesei

A Magyar Szabadidősport Szövetség ugyanis ezúttal is a mozgásformák változatos palettáját teríti elénk ingyenes, Töltődj fel sporttal! szlogennel futó tavaszi mozgáskampánya keretében. A Tavaszi Sportmámor ideje alatt országszerte színes sportprogramok várják a mozogni vágyókat, a nordic walking programok mellett május 25-én érkezik hazánk legnagyobb országos szabadidősport rendezvénye, a Kihívás Napja, de az idősebb korosztály is formába lendülhet a nyárindító Szépkorúak Sportfesztiválján.

Változatos és sokszínű sportprogramokkal várja idén tavasszal is a mozgásra és kikapcsolódásra vágyókat a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT). A Töltődj fel sporttal! kampány eseményeinek célja továbbra is minden korosztály számára ingyenes lehetőséget biztosítani, hogy kipróbálhassák a legkülönfélébb mozgásformákat és ezáltal megtalálhassák a számukra legmegfelelőbbet.

„Az aktívan eltöltött szabadidővel sokat tehetünk azért, hogy a stresszszintünket csökkentsük és egy kis időre testünk-lelkünk feltöltődésére koncentráljunk. Ingyenes sportprogramjainkon keresztül továbbra is célunk a rendszeres mozgás felé terelni az embereket, segíteni abban, hogy aktív, összetartó, sportos közösségek kovácsolódjanak. Ingyenes tavaszi programjainkon várunk szeretettel minden érdeklődőt!” – mondta el Czene Attila, a MASPORT elnöke.

De nézzük, hogy az elkövetkezendő három hónapban milyen ingyenes sportolási lehetőségeket kínál pontosan a MASPORT. A Tavaszi Sportmámor május végéig tartó időszakában a szövetség helyi tagszervezetei biztosítanak országszerte mozgáslehetőségeket a lakosság számára. A Lépten-nyomon NOWA Program célja, hogy a nordic walking sportágat népszerűsítse szintén a tagszervezetek helyi foglalkozásain keresztül márciustól egészen júniusig. A játékos-vidám Kihívás Napjára április 4-től nevezhetnek az érdeklődő tanintézmények, települések, közösségek és munkahelyek. A május 25-i egy napos országos programsorozat nagykövete Bánhegyi Adrienn, többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles, az országos koordinációt a MASPORT, az eseményeket pedig a helyi szervezők bonyolítják majd le.

A tavasz zárásaként, június 8-án rendezik a Szépkorúak Sportfesztiválját, amely a „régebb óta fiatal” korosztálynak kínál sportolási lehetőséget. Az egy napos fesztiválon túl a szövetség a Mozgásélmény Szenioroknak Program keretein belül egész évben ingyenesen elérhető mozgásanyagokkal tartja lendületben ezt a kiemelt törődést igénylő korosztályt.   

A színes sportprogramokon túl a MASPORT népszerűsíti az Európai Bizottság nemzetközi #BeActive pályázatát, amelynek keretében május 19-ig keresik a legaktívabb európai kezdeményezéseket négy kategóriában (#BeActive Education, Workplace, Local Hero és Across Generations Award).

TIPP: A MASPORT tavaszi programjairól bővebben a https://masport.hu/ oldalon tájékozódhatnak, a Kihívás Napjára nevezéshez a  https://kihivasnapja.hu/ oldalon találnak információkat.