Site icon Napimagazin

Sztárséfekkel és csúcséttermekkel nyílt meg a Gourmet Fesztivál

Minden eddiginél átfogóbb választékkal nyílt meg csütörtökön a Gourmet Fesztivál; az idén a mangalicára és az eperre fókuszáló esemény felhozatalában több mint 200 különböző étel és még több ital szerepel, míg a színpadra a környező országokból is érkeznek sztárséfek a Millenáris Parkba.

A vasárnapig tartó Gourmet Fesztivál ezúttal is felvonultatja a vidéki és fővárosi csúcskonyhák többségét, köztük mind a négy Michelin-csillagos éttermet – mondta el az MTI-nek csütörtökön Nemes Richárd, a rendezvény szervezője.

Az idei újdonság azonban az, hogy a Gourmet nyitott a régió felé, annak kiemelkedő sztárséfjeit elhozva a fesztiválra, ahol színpadi bemutatókon és exkluzív vacsorákon adnak számot tudásukról – tette hozzá.

Nemes Richárd kiemelte a szlovén Ana Rost, akit nemrég a világ legjobb női séfjének választottak. Hasonlóan fontos fellépő Wojciech Modest Amaro, aki az első Michelin-csillagot szerezte Lengyelországnak, de a színpadon Burgenland legnépszerűbb éttermével, a két Michelin-csillagos Taubenknobellel is lehet találkozni – jegyezte meg.

Mint elárulta, a legszerencsésebb 40-50 látogató a sztárséfek fogásait is megízlelheti, de a többi vendégnek sem lehet oka panaszra az ország legnagyobb sétáló kóstolójának számító fesztiválon.

A kiállítók standjain a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át a malacfülsalátáig, a kanizsai dödöllétől a kacsamell-terijakiig terjed a kínálat. A Gourmet azonban nem csak a fine dining szerelmeseinek szól, a fesztiválon így kóstolható igazi olasz pizza, kézműves hamburger, sőt sztrapacska és slambuc is.

A két kiemelt alapanyag ezúttal az eper és a mangalica, ezekből rendkívül változatos fogások készülnek, lesz például mangalicakolbász-keksz, epres madártej, mangalicabao vagy epres-mangalicás mille-feuille is.

A fesztivál teljes kiállítói listája, menüi és programja a www.gourmetfesztival.hu honlapon érhető el.

Exit mobile version