Főoldal Életmód Egészség Dr. Steinberger Manager Activ: hozd magad lendületbe az idei évre

[TESZT] Dr. Steinberger Manager Activ: hozd magad lendületbe az idei évre

Vége az ünnepeknek, új évet kezdtünk és vele együtt visszatérünk a napi mókuskerékbe. A pihenés után rögtön számtalan tennivaló zúdul a nyakunkba. Legyen akár munkahelyi, vagy épp otthoni teendő, a fáradtság és a stressz bizony megmutatkozik ilyenkor. Ennek eredményeképpen sokkal nehezebben és lassabban dolgozunk, kimerültek vagyunk és türelmetlenek.

Ilyenkor újévkor szokták javasolni a méregtelenítést és a fokozott vitaminbevitelt, hogy szervezetünk megújulva és ellenállóbban vegye az idei év megpróbáltatásait. Pár héttel ezelőtt egy Dr. Steinberger Manager Activ csomagot kaptunk kipróbálásra, melyet a leírás szerint a kifejezetten a stresszes, rohanó életmódot élő egyéneknek ajánlják.

Mit kell tudnunk róla

A hazánkban 1996 óta jelen lévő termékcsalád nyersen préselt gyümölcsök és zöldségek levéből készülnek, melyek egyike sem tartalmaz káros anyagokat, tartósítószereket vagy színezéket. A kiváló minőség az ellenőrzött termesztés mellett, az optimális időben történő betakarításnak, és a kíméletes feldolgozásnak köszönhető. A világszínvonalú gyártási technológia eredményeként, szavatosságát minden termék két évig megőrzi.

drsteinberger_manageractiv_5

A levek egyenként is megvásárolhatóak, de igazán nagy sikert a több üveges a csomagokkal értek el, melyek közül az egyik legismertebb az 5 napos Fitness program, melyet akár léböjtkúraként is használhatunk.

Töltődjünk fel!

Ennek a programcsaládnak az egyik legújabb tagja a Manager Activ csomag, melynek összeállításánál különös figyelmet szenteltek a stresszes, rohanó életmód miatt a szív és érrendszer védelmét, az immunrendszer támogatását szolgáló vitaminoknak, ásványi anyagoknak, fitonutrienseknek (biológiailag aktív növényi anyag).

drsteinberger_manageracti_2

A csomag öt üveget tartalmaz, melyek mindegyike különbözik, más és más jótékony vitaminokkal gazdagítva. Minden reggel 2 dl-t ajánlott fogyasztani étkezés előtt.

drsteinberger_manageracti_4

 Saját tapasztalatok

Mivel az én nem munkám sem mondható kifejezetten stresszmentesnek, ezért kíváncsian vártam, hogy mit nyújthat számomra a Manager Activ csomag. Minden reggel azzal indult a napom, hogy egy pohárral megittam az épp aznapra kiírt ízből. Nagy segítség az eligazodásban a doboz hátulján található információrengeteg, ahol le van írva az üvegek tartalma, hogy mikor ajánlott fogyasztani és milyen jótékony hatással a szervezetünkre.

drsteinberger_manageractiv_1

Az öt nap beosztása a következőképpen néz ki:

1.nap: Bio Zöldbúzafű-koktél 

Sem első hallása, sem színre nem tűnt bizalomgerjesztőnek, de kifejezetten finom íze van. Zöldbúzafű levelet (45%), zöldteát, almalevet, agave sűrítményt és spirulina mikroalgát tartalmaz. A leírás szerint a búzafű friss levében vitaminok, enzimek, fehérjék és klorofil, valamint több, mint 90-féle ásványi anyag és nyomelem található.

drsteinberger_zoldbuzafukoktel_1  drsteinberger_zoldbuzafukoktel_2

2.nap: Vitesse az immunrendszer támogatásáért

Ő volt az egyik kedvencem! Az íze a megszokott multivitaminokhoz hasonlít, azzal a kívétellel, hogy itt VALÓDI gyümölcsök vannak benne, hozzáadott cukor nélkül. Almalevet, mangóvelőt, almavelőt és acerolavelőt tartalamz, tehát hihetetlenül gazdag C-vitaminban és cinkben. Napi 150 ml fedezi felnőttek számára C-vitaminból a napi ajánlott bevitel 300%-át és cinkből a 23%-át!

drsteinberger_vitesse_immunrendszer_1  drsteinberger_vitesse_immunrendszer_2

3.nap: Multi-Fit

Nagyon hasonlít az előző Vitesse-hez, azzal a különbséggel, hogy többféle (11 db) gyümölcsöt tartalmaz: körte-, alma, narancs-és maracujaléből, sárgabarack, banán és mangó húsából, ananászléből, acerolavelőből, guave húsából és grapefruitléből készül. Nála éreztem először, hogy sokkal energikusabb vagyok és kevésbé fáradok el napközben, ami egyébként engem is meglepett.

drsteinberger_multifit_1  drsteinberger_multifit_2

4.nap: Bio Céklalé

Ő volt az egyetlen sarkalatos pontja a csomagnak. Sosem voltam nagy rajongója a céklának (főleg nem ilyen formában), de ugye az egészségért mindent meg kell tenni. Ízre továbbra sem győzött meg, de az tudva, hogy ennyire jótékony hatással van szervezetünkre (kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz) kihagyhatatlan darabja a kúrának!

drsteinberger_ceklale_1  drsteinberger_ceklale_2

 5.nap: Vitesse a szív egészségéért

Kifejezetten a szív megfelelő működéséhez elengedhetetlen tápanyagokat és vitaminokat tartalmaz, köztük nagy mennyiségű káliumot és magnéziumot.

Szívünk egy nagyteljesítményű motorhoz hasonlóan naponta csúcsteljesítményt nyújt. Nyolcvan-, kilencven-, akár százezerszer is ver fáradhatatlanul a nap 24 órájában. Ahhoz, hogy a szívizom erősebb fizikai vagy lelki terhelés esetén is megbízhatóan működjön elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás megfelelő mennyiségű kálium és magnézium bevitelével. Összetevői között olyan gyümölcsök vannak, mint például az almalé, fehérszőlőlé, csirimojóvelő, fekete berkenyelé (arónialé), tőzegáfonyalé vagy épp a galagonya kivonat.

Napi 150 ml fedezi a felnőttek számára az ajánlott bevitel 23%-át mind káliumból, mind magnéziumból!

drsteinberger_vitesse_sziv_1  drsteinberger_vitesse_sziv_2