Főoldal Életmód Otthon Monopoly Ultimate Banking – akár a valóságban

[TESZT] Monopoly Ultimate Banking – akár a valóságban

Ki ne játszott volna már Monopoly-val? Biztos vannak, meg olyanok is, akik inkább a magyar verziós Gazdálkodj okosan társasjátékot részesítik, részesítették előnyben. Számos vállfaja létezik a játéknak, sorozatunkban sorra is veszünk néhányat a felhozatalból – kezdjük a sort a jéghegy csúcsával, azaz a Monopoly Ultimate Banking verzióval.

hasbro-monopoly-ultimate-banking-teszt-napimagazin-3

A Monopoly Ultimate Banking igazi kapitalista szellemiségben terelgeti a játékosokat, akár négyet is párhuzamosan. Rögvest hozzátennénk, hogy minél többen játsszuk, annál izgalmasabb és hosszabb lesz a játékmenet – két fővel nem ritka a fél-háromnegyed órás tiszta játékidő is.

Túl sokat nem fecsérelnénk a Monopoly-jelenség bemutatására, a lényeg annyi tömören, hogy a játékosok ingatlant, területet vásárolnak kötelező jelleggel – jelen esetben Budapesten létező, a társashoz honosított helyszíneket (Nagykőrösi út, Vörösmarty tér, egyebek). Minél több területet kebelezünk be, annál inkább nő az esélyünk arra, hogy miénk legyen az elsöprő győzelem. Persze a játékosok borsot is törhetnek egymás orra alá, menet közben árverezhetnek, licitálhatnak az ellenfél már meglévő ingatlanjaira.

A Monopoly Ultimate Banking egyébként kifejezetten leegyszerűsített mása az alap Monopoly-nak, ami nem feltétlenül gond. Ráadásul a játék történetében egyedülálló megközelítésben teljes körű bankkártya használati lehetőséggel, így a fizikai értelemben vett papír játékpénzekkel nem találkozunk.

hasbro-monopoly-ultimate-banking-teszt-napimagazin-7

Van viszont bankkártya-leolvasónk, csak érinteni kell az adott plasztikot, és máris jóváíródnak, terhelődnek az adott összegek vicces hanghatások kíséretében.

hasbro-monopoly-ultimate-banking-teszt-napimagazin-9

Mindezek mellett a további mellékelt játékkártyák is ennek az eszköznek segítségével olvashatók be, rendkívül jól összhangba hozva az egész Monopoly Ultimate Banking-béli kereskedelem jellegét.

hasbro-monopoly-ultimate-banking-teszt-napimagazin-8

Ajánlott a Monopoly Ultimate Banking mindazoknak, akik már rendelkeznek Monopoly-val, de azoknak is, akik most ismerkednek a műfajjal.

hasbro-monopoly-ultimate-banking-teszt-napimagazin-6

Könnyed felépítésével, szerteágazó játékélményével remek kikapcsolódást nyújthat fiatalnak-idősnek egyaránt. Ráadásul visszahoz a társasozás hangulatából, nem is keveset.

hasbro-monopoly-ultimate-banking-teszt-napimagazin-1

Még több fotó: Napimagazin.hu Facebook oldal

Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, SonyCanon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte