Site icon Napimagazin

[TESZT] Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche: az üvegbe zárt frissesség

Egy igazán üde, könnyed illatot mutatunk most be nektek. A Giorgio Armani parfümök mindig is nagy népszerűségnek örvendtek világszerte, köszönhetően a különleges és letisztult illatkompozícióiknak. Az Acqua di Gioia parfümök  is ezt a sikert támasztják alá, nem csoda tehát, hogy idén már a negyedik generáció került a boltok polcaira.

Az ikonikus illat mellé tavaly óta már kapható egy könnyebb, frissebb verzió is, ez az úgynevezett eau fraiche, ami tökéletes választás akkor, ha a nem szeretjük a nagyon erőteljes illatokat, vagy a nyári kánikulában valami könnyedebb viseletet szeretnénk.

Az Acqua di Gioia eredeti illat megszületését azon távoli szigetek inspirálták, ahol Giorgio Armani feltöltődik energiával, és ahol az esővíz és a tenger harmata elegyedik, olyan anyagot alkotva, amely a termékeny és buja természet lelkét idézi. Az Acqua di Gioia-ban, az erőteljes földi elemek egy erős, nyugodt, szabadlelkű nő imázsát keltik, aki tökéletes harmóniában él az anyatermészettel.

Az Acqua di Gioia Eua Fraiche az eredeti verzióhoz képest sokkal könnyedebb és frissebb, a vizes jegyek sokkal hangsúlyosabak lettek, míg a virág tónusok gyengébben érezhetőek.

Külső megjelenés

A parfüm üvegét abszolút a természet ihlette, már első ránézésre is a tengerpart jut róla eszembe, olyan mint egy homok által csiszolt üvegdarab. Formájának köszönhetően különleges módon törik meg rajta a fény, mintha belülről sugározná azt. Az eredeti illathoz képest sokkal halványabb színei vannak, ezzel is fokozva a frissebb, lágyabb hatást.

 

A kupakot levéve rögtön láthatóvá válik az ikonikus GA monogram, ami a márka védjegye. Ezt leszámítva nincs rajta semmi felesleges díszítés vagy cicoma, és pont ez az, ami egyedivé teszi a parfümöt.

Az illat

Egy virágos-vizes illatról van szó, melyben olyan fejjegyek találhatóak meg, mint a grapefruit, a citrom és a mandarin, a szívjegyei a jázmin, a tea valamint az ylang-ylang, alapként pedig a cédrusfa, a pézsma és a barna cukor szolgál. Első fújásnál számomra rögtön a virágos illatok domináltak, de a grapefruit és a mandarint is tisztán éreztem. Pár perc után előjöttek a méllyebb illatok is, akkor már a cédrusfa jellegzetes illatát is felfedeztem magamnak.

Hihetetlenül kellemes illat, abszolút nem erőteljes, de ahhoz pont elég, hogy órákon keresztül érezze magán az ember. Számomra igazi nyári illat ez, ami így ősszel visszahozza a trópusi hangulatot a mindennapokba. Tartósságát tekintve 4-5 órán át simán érezhető, utána viszont folyamatosan kezd halványulni az aromája, de nem is várunk el többet tőle, hiszen ez egy lágyabb verzió.

A Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche megvásárolható a kiemelet parfümériákban!

Ajánlott fogyasztói ár:

100ml – 23.500 Ft
50 ml – 17.900 Ft
30 ml – 12.200 Ft

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, Gigabyte, Sony, MSI, Epson, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, Gigabyte, MSI
Exit mobile version