Főoldal Életmód Gasztronómia Új kedvenc született a városban: megérkezett a Hungry Mama, Budapest legizgalmasabb rántottája

Új kedvenc született a városban: megérkezett a Hungry Mama, Budapest legizgalmasabb rántottája

A bulinegyed szívében található Grumpy Budapest mindig is arról volt híres, hogy náluk a brunch nem sietségről, hanem élvezetről szól – és nem csak délelőtt 11-ig tart. Most azonban új korszak kezdődik a reggeliző életében: megérkezett a Hungry Mama, egy bátor, ízes és szerethető új rántotta, ami gyorsan a vendégek kedvencévé vált.

Tojásból rántottát készíteni elsőre egyszerűnek tűnik – de aki már kóstolt igazán krémes, friss, ízes változatot, tudja, hogy ez külön műfaj. A világ egyik legelterjedtebb reggelijének története egészen a Római Birodalomig nyúlik vissza: az első ismert receptet Apicius szakácskönyvében találjuk, mézzel ízesítve. Az évszázadok során minden ország saját ízlésére formálta – a franciák vajas, lágy omlettje, az iráni kuku sabzi, a spanyol tortilla, a japán tamagoyaki és az amerikai sajtos, húsos verziók mind megmutatják, mennyire sokféle lehet ez az egyszerű étel.

A Grumpy Budapest új étlapja ezt az univerzalitást ünnepli: hatféle rántotta közül választhatnak a vendégek. Van klasszikus sajtos, ropogós baconos, spanyol kolbászos, mediterrán fetás-paradicsomos vagy friss zöldséges változat – és persze ott van a legújabb sztár, a Hungry Mama.

Ahogy a tulajdonos és üzletvezető, Ispán Szilvia (vagy ahogy mindenki hívja: Sziszi) meséli, a Hungry Mama egy véletlen találkozásból született:
„Egy hűvös reggelen két amerikai srác beesett hozzám. Másnaposak voltak, éhesek, és csak ennyit mondtak: ‘Something really good. With everything. We’re starving.’

Sziszi nem sokat teketóriázott: „Raktam bele mindent – articsókát, spenótot, kolbászt, bacont, sajtot, koktélparadicsomot… mindenfélét.” Az eredmény egy ízekben gazdag, karakteres, kicsit őrült rántotta lett, amit később tovább finomítottak.

A mostani, átgondoltabb verzió házi parasztkolbászból készült kolbászchipset, bacont, aranybarnára pirított hagymát, spenótot, cheddar és edámi sajtot tartalmaz – és mindezt Sziszi kedvenc házi receptjei ihlették.

„A rántotta egyszerre egyszerű és személyes étel. Nekem mindig az otthon érzése. Bárki el tudja készíteni, de ha igazán jól csinálod, emlékezetes élmény lesz belőle” – mondja Sziszi.
A Hungry Mama pontosan ilyen: ösztönös, bátor, rétegzett és szerethető. Nem fél attól, hogy sok íz van benne – mert néha épp erre van szükség.

A Grumpy Budapestben a reggeli nem időhöz kötött. Aki dolgozni indul, jöhet korán; aki csak kávéra vágyik, bármikor beülhet. Van, aki a pisztáciás croissant miatt tér be, más egy latte-ért, de egyre többen jönnek egy igazán jó, tartalmas rántottáért.