Főoldal Autó, motor Újdonságok 2015 nyarán érkezik az Opel Karl

2015 nyarán érkezik az Opel Karl

opel_karlKiegészül az új generációs Opel Corsa és a stílusos, háromajtós Opel ADAM köre: 2015 nyarán egy új kiskocsi csatlakozik hozzájuk, az ötajtós Opel Karl. “A Karl egy rövid, csattanós és megkapó név, amely kifejezi az Opel alapértékeit, hiszen német, érzelmekre ható és közvetlen,” mondta Tina Müller, az Opel marketingvezetője.

A harminc hónapon belül bemutatott Karl, ADAM és új generációs Corsa a jövő évtől a márkatörténet legerősebb mini- és kiskocsi-portfólióját képezi, ugyanakkor a piac egyik legfiatalabbját. A mini- és kisautók új családja mindenféle igényt kielégít.

A körülbelül négyméteres Corsa kiváló komfortot kínál és ügyesen egyensúlyoz az ötajtós karosszéria külső méretei, illetve belső tere között, a 3,7 méter hosszú, sportos, kupészerű ADAM pedig szinte végtelenül személyre szabható, kiváló kapcsolódással és az egyéni életstílus kifejezésére alkalmas variálási lehetőségekkel. A kompakt, 3.68 méteres Karl viszont ötajtós és ötüléses, okosan és gyakorlatiasan adja az Opel legjobb márkaértékeit, mint a márka új belépőtípusa.

A Karl név a céget 1862-ben megalapító Adam Opel egyik fia előtt tiszteleg. Míg Adam Németország legnagyobb kerékpárgyárává tette a vállalatot, fiai, Carl, Wilhelm és Friedrich 1898-ban beindították az autós üzletágat, és a következő évben kihozták első autójukat.