Főoldal Autó, motor Újdonságok A BMW i modelljei Magyarországon is elérhetőek novembertől

A BMW i modelljei Magyarországon is elérhetőek novembertől

November 1-jétől a BMW Group Magyarországon is elérhetővé teszi ügyfelei számára a BMW i modelleket. A BMW i3 teljesen elektromos és a BMW i8 hibridhajtású autókat elsőként a Wallis Motor Duna budapesti márkakereskedésében lehet megrendelni, ahol egy 100 m2-es területű BMW i szalonrészen két, csak az i modellekkel foglalkozó munkatárs, köztük egy az érdeklődőknek részletes termékinformációt átadó ún. „Product Genius” szolgálja ki az igényeket.

bmw_i3

Sőt, a 2001-ben nyílt és pár hete teljes körűen felújított Könyves Kálmán körúti szalon mellett hamarosan egy mobil kereskedelmi csatornán keresztül Magyarország teljes területén elérhetővé válnak az innovatív személyautók: az ügyfelek, az erre hivatott ügynökkel egyeztetve, otthonuk vagy munkahelyük közelében próbálhatják ki a BMW i termékeket, illetve a vásárlásra is sor kerülhet ily módon. A karbonszálas műanyag karosszériás, környezetkímélő nagyvárosi járművek kiskereskedelmi árát a következő hetekben jelenti be a magyarországi BMW leányvállalat.

„A BMW i a prémium színvonalú egyéni közlekedés jövőjét jelenti. Ahogy műszakilag is elébe mentünk a jövőbeli fejlesztéseknek, ügyfeleink felé is közelebb lépünk azzal, hogy a nekik alkalmas helyszínen keressük fel őket új modelljeinkkel” – nyilatkozta Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

A piacra lépéssel egy időben természetesen a BMW i modelleket érintő szervizszolgáltatások is elindulnak. Egyelőre négy hivatalos BMW márkaszervizt nevezett meg az importőr: a jó lefedettség érdekében a Wallis Motor Duna mellett a budaörsi Rack Autó, a győri Leier Autó és a debreceni Magisz márkakereskedések szervizei állnak majd az ügyfelek rendelkezésére, amelyeket jövő tavaszig további hivatalos szervizlehetőségek egészítenek ki.

A BMW i almárka

A BMW Group a jövőben is vezető, egyben iránymutató szerepet kíván betölteni a prémium színvonalú egyéni közlekedés megteremtésében. A „project i” koncepció keretében 2007 óta folyó kutató- és fejlesztőmunka során sikerült lerakni a hosszútávon fenntartható mobilitás alapjait, amelyek a világban zajló környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi változásokat is számításba veszik. A holnap közlekedésével szemben támasztott egyéni igények és globális követelmények közötti szükségszerű egyensúlyt a BMW Group holisztikus megközelítéssel teremti meg és új almárkája, a BMW i testesíti meg. A BMW i a jövőbemutató járművek és mobilitási szolgáltatások jegyében született, következetesen prémium karakter mentén definiálva a hosszú távú fenntarthatóság célkitűzését.

BMW i3: elektromos, prémium kisautó a nagyvárosi közlekedéshez

A BMW i almárka első modelljeként az i3 2013 júliusában mutatkozott be a nagyközönség számára. Az innovatív BMW i3 egyszerre nyújtja a márkától megszokott sportosságot és egy négyüléses prémium kompakt hatékonyságát, mindezt abszolút tisztán. Az innovatív járműtechnológiával megtervezett utascella szénszálas erősítésű műanyagból készült, amely amellett, hogy könnyű, egyszerre stabil és biztonságos is, ráadásul tágas utasteret kínál. A BMW i3 a mindennapos közlekedés során 130-160 kilométer hatótávval rendelkezik, amely az ECO PRO illetve az ECO PRO+ üzemmód használatával egyenként mintegy 20-20 százalékkal tovább növelhető. A BMW i3 mindemellett kívánságra hatótáv-növelő technikával (Range Extender) is felszerelhető, amely egy 34 LE teljesítményű, kéthengeres benzinmotor segítségével menet közben mindvégig állandó szintre emeli az akkumulátor töltöttségi állapotát, így a hatótáv összességében akár a 300 kilométert is elérheti a mindennapos közlekedés során. Az autóban alkalmazott LifeDrive struktúra szerinti egyedülálló jármű-architektúra, a BMW eDrive keretében az elektromos motor, a teljesítmény-szabályzó elektronika és a nagy teljesítményű lítiumion-akkumulátor egyaránt a BMW Group saját fejlesztése és gyártása. Az autónak ugyanakkor magyar vonatkozása is van: a Lipcsében gyártott modell váltóházát a békéscsabai Csaba Metál üzemében öntik.

BMW i8: a jövő sportautója, kétliteres fogyasztással

A BMW i almárka második modellje a BMW i8, amely a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszert az i3-hoz hasonlóan szénszál-erősítésű műanyag utascellával, a motorok számára kifejlesztett speciális alumínium vázszerkezettel, valamint fejlett elektromos töltéstárolóval és futóművel kombinálja. A 2+2 üléses sportautó a vezetés egy teljesen új élményét nyújtja: miközben összesen 362 lóerős maximális teljesítményével álló helyzetből 4,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, átlagfogyasztása csupán 2,1 l/100 km, károsanyag-kibocsátása pedig mindössze 49 g/km. Az i8-as modellben alkalmazott plug-in hibrid hajtásrendszer az EfficientDynamics stratégia legújabb mérföldköve: a BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt háromhengeres belsőégésű erőforrás és a BMW eDrive technológiát alkalmazó elektromos motor kombinációja. Az 1,5 literes, 231 lóerős és 320 Nm forgatónyomatékú benzinmotor egy hatsebességes automataváltón keresztül a hátsó kerekeket, míg a 131 lóerős és 250 Nm forgatónyomatékú elektromos motor egy kétfokozatú automataváltón keresztül az első kerekeket hajtja. A BMW i8 tisztán elektromos meghajtással akár 120 km/órás sebességre és 37 kilométeres hatótávolságra képes. COMFORT módban az intelligens energiagazdálkodás a belsőégésű motort és az elektromos motort optimális terhelés-megosztás szerint működteti, így a hatótávolság akár 600 kilométerre nő az EU-tesztciklus mérései szerint.