Főoldal Szabadidő Televízió A Bocuse d’Or szakácsverseny fontosabb történéseiről értesülhetünk a közmédia műsoraiban

A Bocuse d’Or szakácsverseny fontosabb történéseiről értesülhetünk a közmédia műsoraiban

Május 10-én és 11-én a konyhaművészet legnagyobbjai akasztják össze a kötényt Budapesten a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjében, köztük a magyar versenyzővel, Széll Tamással és csapatával.

Bocuse_1

A konyhaművészet rangos eseményét a közmédia is kiemelt figyelemmel kíséri és közvetíti.
Május 1-jétől naponta látható a Duna közszolgálati csatornán a Bocuse d’OrÍzek forradalma című riportsorozat, mellyel a nézőket „Gasztronómiába”, vagyis az ízek birodalmába kalauzoljuk, és természetesen ellátogatunk Széll Tamás és a magyar csapat felkészülésére. A legekhez nézők is csatlakozhatnak. Ehhez csupán két hozzávaló szükséges: egy halból vagy vadhúsból készülő étel receptje és egy videóüzenet az étel történetéről, melyeket a fozzonvelunk@mtva.hu email címre várnak május 11-ig. A legjobb, legötletesebb és leglátványosabb ételeket és recepteket bemutatásra kerülnek a műsorainkban.

Tematikus adással, szakácsdinasztiákkal és a hagyományos magyar konyha újragondolt ételeivel készül május 8-án a Család-barát magazin. Május 9-én a Ridikül „Ezt jól kifőzték” című adása kerül terítékre, melyben neves séfek és gasztronómiai szakemberek mesélnek a konyhaművészet különös és elkápráztató világáról.

Május 9-től 11-ig a Duna közszolgálati csatornán induló Ízek forradalma a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjéről tudósít. A nézők együtt szurkolhatnak Széll Tamásnak és a magyar csapatnak Borbás Marcsival, a Gasztroangyal műsorvezetőjével.

A közmédia egyéb műsorai és csatornái is Bocuse lázban égnek: a Petőfi Rádió Személyes ügy-e, valamint a Petőfi TV Én vagyok itt! című műsora a szakácsverseny izgalmas kulisszatitkaival jelentkezik. A Bocuse d’Or eseményeiről az M1 is beszámol műsoraiban.

Május 11-én a Kossuth Rádió Közelről című műsora másfél órás élő adással jelentkezik a versenyről, május 15-én a pedig a rádió Korkóstoló című műsora – mintegy desszertként – a konyhaművészet legjavát tálalja gasztrokulturális magazin formájában.

A Bocuse d’Or európai döntőjét a Belvárosi Piacon kialakított szurkolói központban mindenki nyomon követheti, ahol az óriáskivetítő meccshangulatot-, míg a piac valódi- és megízlelhető gasztroélményt kölcsönöz a legrangosabb szakácsversenynek. Aki pedig személyesen nem tud ellátogatni az eseményre, az MTVA televíziós és rádiós csatornáin követheti az eseményeket.