Főoldal A világ Belföld A munkahelyek vonzzák a költözőket

A munkahelyek vonzzák a költözőket

Legtöbben személyes okok miatt döntenek a költözés mellett, de dobogós helyet ért a munkahely közelsége, illetve a változó lakásigény is – derül ki az OTP Ingatlanpont és az NRC Marketingkutató felméréséből.

A költözés indokai között a házasságkötés vagy élettársi kapcsolat létesítése fordul elő leggyakrabban, a megkérdezettek ötöde emiatt vált ingatlant. Ami a lakásigények változását illeti: 6% családi házba költözés miatt váltott, de akadnak olyanok is, akiknek a lakás mérete bizonyult kicsinek (4%). A felmérés számaiból az is kiderül, hogy a rossz szomszédság miatt a megkérdezettek alig 0,4%-a szedte a sátorfáját.

lakasvasarlasA munkahelyek miatti országon belüli költözésről a nagyberuházások kapcsán esik szó leginkább. A munkahely elérhetőségét, mint szempontot az emberek tizede említette költözésének okaként, a számuk növekszik. „Az elmúlt esztendők egyik fontos változása, hogy a válság alatt több mint duplájára nőtt a munkahely miatt költözők száma. Míg 2005 és 2008 között ez 4% volt, addig a 2008 utáni költözések 10%-ában már a munkahely elérhetősége volt a fő indok” – ismertette Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Előző cikkMa van az internetes vásárlás napja
Következő cikkLakásvásárlás kisokos: befektetés vagy pénznyelő?