Főoldal A világ Belföld A változékony idő ellenére sokan voltak az Ördögkatlan fesztiválon

A változékony idő ellenére sokan voltak az Ördögkatlan fesztiválon

ordogkatlan_mtiA változékony idő ellenére 40-45 ezer látogatóval zárt a 7. Ördögkatlan, a négy dél-baranyai faluban (Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend) megrendezett összművészeti fesztivál – közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

A tervezett több mint 400 programból (színházi előadások, koncertek, beszélgetések, filmvetítések, családi programok, kiállítások) egy híján mind megvalósult.

A szervezők közleménye szerint a két beremendi nagykoncertet – Beethoven IX. szimfóniáját, valamint Lajkó Félix és a Dohnányi Szimfonikus Zenekar koncertjét – közel 10 ezren hallgatták a Megbékélés-kápolna előtti réten.

Óriási érdeklődés kísérte a színházi előadásokat, köztük a díszvendégként öt nap alatt kilenc előadást tartó Katona József Színház fellépéseit: a fesztivál ideje alatt a majdnem 80 színházi előadásnak körülbelül 5-6000 látogatója volt.

Az augusztus 7-én, Cseh Tamás halálának 5. évfordulóján tartott megemlékezésen a mostoha időjárás ellenére több százan vettek részt. Az utolsó két napra kitisztult az ég, és igazi fesztiválhangulat uralkodott a négy kis faluban és a Vylyan Teraszon.

A keddtől szombati tartó fesztivált a Kiscsillag koncertje zárta.

 

Forrás, fotó: MTI