Főoldal Szabadidő Programok, események A világ legnagyobb kenyérlángosát akarja elkészíteni a Gyermekétkeztetési Alapítvány

A világ legnagyobb kenyérlángosát akarja elkészíteni a Gyermekétkeztetési Alapítvány

December 10-én, szombaton, a Vajdahunyad váránál rekordkísérletre vállalkozik a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA), amelynek keretében támogatóinak segítségével Magyarország és egyben a világ legnagyobb kenyérlángosát kísérli meg elkészíteni. A nem mindennapi vállalással a nehéz helyzetben lévőknek történő segítségnyújtás szükségességére kívánja felhívni a figyelmet az alapítvány, amely akciójával a karácsony közeledtével 500 rászoruló gyermeknek kíván különleges élményt szerezni.

 A GYEA célkitűzése, ha szentestén az összes szegénységben élő gyermek megfeledkezhetne minden fájdalomról, és ugyanolyan jól érezze magát, mint azok a gyermekek, akiknek nem kell nap mint nap megküzdeniük a nélkülözéssel. Fontos, hogy éreznék, számíthatnak az alapítványra és nem adnák fel a hitet abban, hogy egyszer majd minden karácsonykor, minden nap jut elegendő étel az asztalra.

fotó: apróséf

„A lángos sütéssel, egy különleges napot szeretnénk varázsolni a gyerekek számára, amire visszagondolva elmosolyodhatnak a nehéz pillanatokban. Meghitt hangulatú, békés, szeretetteljes és nevetésben gazdag napra készülünk, amit sokáig szép emlékként őrizhetnek majd. Minden segítséget elfogadunk, és mindenkit sok szeretettel látunk vendégül” – mondta Kromek Henriett, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke.

A rekordkísérlet reggel 5 órakor veszi kezdetét, és a gyermekeknek szervezett programokkal kiegészítve egészen délután 15 óráig tart majd.

A kenyérlángos a következő alapanyagok felhasználásával készül: 91 kg liszt, 52 l víz, 10,5 l olaj, 1,8 kg só, 0,2 kg élesztő, 25 kg lila hagyma, 40 l tejföl, 50 kg bacon szalonna, 50 kg sajt.