Főoldal A világ Külföld A Zara kivonja a forgalomból a sárga csillagos gyermekpólót

A Zara kivonja a forgalomból a sárga csillagos gyermekpólót

Kivonja a forgalomból a Zara a Twitter közösségi portálon megjelent tiltakozások miatt a sárga seriffcsillaggal díszített csíkos gyermekpólóját, amely sokakban a náci koncentrációs táborok sárga csillagos rabruházatát idézte fel.

A Zara spanyol ruházati áruház internetes portálján seriffruházatként mutatják be a kisgyerekeknek készült, kék-fehér csíkos felsőt, amelynek bal felére nagy sárga csillagot varrtak – írta a Der Standard online kiadása.

zara_shirt_1

A póló mintája a második világháború német lágereibe hurcolt foglyok ruházatára is emlékeztet, emiatt a Twitter számos felhasználója kritizálta a céget és értetlenségét fejezte ki a ruhadarab miatt.

A Zara szerdán szintén Twitter-üzenetben válaszolt a tiltakozásokra. „Őszintén sajnáljuk, bocsánatot kérünk. A klasszikus westernfilmek seriffcsillaga inspirálta a pólót, amelyet kivontunk áruházainkból” – írták.

Néhány hete a divatcég egy másik pólójának felirata váltott ki tiltakozást. A pólón ez volt olvasható: „A fehér az új fekete”. A Twitteren és a Facebookon felkészületlenséggel és érzéketlenséggel vádolták a tervezőket, különösen az amerikai Ferguson városában zajló események fényében.

 

Forrás: MTI