Site icon Napimagazin

ADAM és Corsa modelleket hív vissza az Opel

Az Opel közleményben szólt azokhoz az ügyfeleihez, akik 2014 májusa után vásároltak Opel ADAM és Opel Corsa modelleket: Európa szerte ezek közül mintegy 8.000 gépkocsi nem az előírásoknak megfelelő kormányalkatrésszel készült. Hogy minden kockázatot el lehessen kerülni, ezeket az autókat nem szabad addig vezetni, amíg a szakszerű átvizsgálás meg nem történik.

Gyorstalpaló: hogyan tudhatjuk meg, hogy érintett-e hőn szeretett autónk. Nézzük a részleteket!

Először ellenőrizni kell az alvázszámot (forgalmiban is benne van), hogy az érintett autók alvázszámának utolsó nyolc írásjele a következő tartományba esik-e:

Opel ADAM: 

E6077301 – E6113446  illetve  F6000001 – F6006544

 Opel Corsa:

E6071016 – E6118738  illetve  E4181031 – E4308122

Amennyiben igen, akkor a fék és gázpedál mögött található kormány kardán alkatrészen található számot is meg kell nézni (autót leállítani, kézifék, üresbe tenni a váltót és járatni a motort, hogy a szervó menjen – ekkor a kormány forgatásával láthatóvá válik a szám. Erről fotók és videók vannak az Opel.hu oldalon).

Ha az alkatrészen a jelzés 20E4 vagy 20K3 akkor az autóval nem szabad tovább közlekedni!

Az Opel Assistance (telefonszám: 06- 80-200-940) kérésre a helyszínen megállapítja, hogy a május után forgalomba helyezett Opel Corsa vagy Opel ADAM érintett-e a visszahívásban és ha kell, márkaszervízbe szállítja a kocsit.

Amit az ügyfélnek tennie kell az az, hogy először ellenőrizze az alvázszámot (forgalmiban is benne van). Ha az autó alvázszámának utolsó nyolc írásjele a feljebb már részletezett tartományba esik, akkor meg kell nézni a kormány kardán alkatrészen lévő jelölést.

Akinek nem sikerülne megtalálni az adatokat, az rögtön hívja az Opel Assistance-t!  Aki viszont meg tudja nézni az alkatrészen szereplő jelzést, maga is megbizonyosodhat arról, hogy az autója a visszahívásban érintett vagy semEbben az esetben is az Opel Assistance szolgáltatást kell hívni, annak munkatársai kimennek az autóhoz és ingyenesen márkaszervízbe szállítják, hogy a szükséges alkatrészcserét megcsinálják rajta.

A visszahívással kapcsolatos összes fontos információ megtalálható az Opel.hu oldalon.

 

 

Exit mobile version