Főoldal Autó, motor ADAM és Corsa modelleket hív vissza az Opel

ADAM és Corsa modelleket hív vissza az Opel

Az Opel közleményben szólt azokhoz az ügyfeleihez, akik 2014 májusa után vásároltak Opel ADAM és Opel Corsa modelleket: Európa szerte ezek közül mintegy 8.000 gépkocsi nem az előírásoknak megfelelő kormányalkatrésszel készült. Hogy minden kockázatot el lehessen kerülni, ezeket az autókat nem szabad addig vezetni, amíg a szakszerű átvizsgálás meg nem történik.

Gyorstalpaló: hogyan tudhatjuk meg, hogy érintett-e hőn szeretett autónk. Nézzük a részleteket!

Először ellenőrizni kell az alvázszámot (forgalmiban is benne van), hogy az érintett autók alvázszámának utolsó nyolc írásjele a következő tartományba esik-e:

Opel ADAM: 

E6077301 – E6113446  illetve  F6000001 – F6006544

 Opel Corsa:

E6071016 – E6118738  illetve  E4181031 – E4308122

Amennyiben igen, akkor a fék és gázpedál mögött található kormány kardán alkatrészen található számot is meg kell nézni (autót leállítani, kézifék, üresbe tenni a váltót és járatni a motort, hogy a szervó menjen – ekkor a kormány forgatásával láthatóvá válik a szám. Erről fotók és videók vannak az Opel.hu oldalon).

Ha az alkatrészen a jelzés 20E4 vagy 20K3 akkor az autóval nem szabad tovább közlekedni!

Az Opel Assistance (telefonszám: 06- 80-200-940) kérésre a helyszínen megállapítja, hogy a május után forgalomba helyezett Opel Corsa vagy Opel ADAM érintett-e a visszahívásban és ha kell, márkaszervízbe szállítja a kocsit.

Amit az ügyfélnek tennie kell az az, hogy először ellenőrizze az alvázszámot (forgalmiban is benne van). Ha az autó alvázszámának utolsó nyolc írásjele a feljebb már részletezett tartományba esik, akkor meg kell nézni a kormány kardán alkatrészen lévő jelölést.

Akinek nem sikerülne megtalálni az adatokat, az rögtön hívja az Opel Assistance-t!  Aki viszont meg tudja nézni az alkatrészen szereplő jelzést, maga is megbizonyosodhat arról, hogy az autója a visszahívásban érintett vagy semEbben az esetben is az Opel Assistance szolgáltatást kell hívni, annak munkatársai kimennek az autóhoz és ingyenesen márkaszervízbe szállítják, hogy a szükséges alkatrészcserét megcsinálják rajta.

A visszahívással kapcsolatos összes fontos információ megtalálható az Opel.hu oldalon.