Főoldal Szabadidő Televízió Helló, meló!: szakmák show-ja az M2 csatornán

Helló, meló!: szakmák show-ja az M2 csatornán

Helló, meló! címmel szeptember 21-én kezdetét vette a szakmák show-ja. Az M2 műsorán és az ujnemzedek.hu portálon hat héten keresztül nyomon követhető sorozatban ismert énekeseknek, zenészeknek, sportolóknak szurkolhatnak a fiatalok, hogy képesek-e megtanulni egy-egy hétköznapi szakma legnehezebb fortélyait.

helo_mello_1

Az Új Nemzedék Plusz projekt keretében idén már a második pályaorientációs sorozat vette kezdetét az M2 csatornáján, ezúttal Helló, meló! címmel. A júniusban elindult Mi a pálya? sorozathoz hasonlóan a szeptember 21-én elstartolt Helló, meló! célja is az, hogy közelebb hozza a szakmákat a pályaválasztás előtt álló fiatalokhoz, illetve bemutassa a különböző mesterségek szépségeit.

Az Animal Cannibals párosának műsorvezetésével az új sorozat minden adásában 5 híresség és 5 fiatal próbálja elsajátítani egy-egy foglalkozás csínját-bínját, hogy aztán a tanultakat a színpadon bemutatva mérkőzzenek meg a végső győzelemért. Minden párosnak 24 órája van arra, hogy kitanulja a foglalkozások alapjait – természetesen a szakmák egy-egy képviselőjének segítségével. Hogy kiknek sikerült a legjobban a felkészülés, és kikből lett igazi profi, azt a közönség dönti el a bemutatott produkciók alapján.

helo_melo_2

A szórakoztatás mellett a showműsorban számos, a fiatalok pályaválasztását segítő információ hangzik el, bemutatva többek között a szakmák megszerzéséhez vezető utat, vagy épp azt, hogy milyen képességek szükségesek az adott területen való sikerhez. A harminc szakma között olyan, ma már klasszikusan hiányszakmának számító foglalkozások is szerepelnek, mint a bádogos vagy épp a villanyszerelő, de különlegességként az artista vagy épp a kutyakozmetikus mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek a fiatalok. Az egy nap erejéig szakmát váltó harminc híresség között láthatjuk többek között Király Viktort, Odettet, Puskás Petit és Kovács Koko Istvánt is, de Janicsák Veca és Radics Gigi is bemutatkoznak a műsorban, akárcsak a tinédzserek példaképei: Michelisz Norbert, Szávay Ágnes és Cseh Laci.