Főoldal Autó, motor Amerikában, Tennessee államban épít új gyárat a Hankook Tire

Amerikában, Tennessee államban épít új gyárat a Hankook Tire

Megkezdte legújabb gyárának építését a dél-koreai székhelyű Hankook Tire gumiabroncsgyártó vállalat az Egyesült Államok dél-keleti régiójában. A Tennessee államban felépülő üzem az első gyártóhelyszín lesz az Egyesült Államokban. Az építkezés a tervek szerint 2016-ban fejeződik be. Ez a lépés tovább bővíti a Hankook globális termelési portfólióját és megerősíti a cég helyzetét vezető globális gumiabroncs-gyártó vállalatként.

hankook_tire_tennessee_usa

A Hankook Tire, a világ egyik leggyorsabban fejlődő vezető gumiabroncsgyártó-vállalata, ünnepélyes keretek között tette le új, amerikai gyárának alapkövét Tennessee-ben. Ez a gyár a Hankook Tire nyolcadik globális, egyben az első amerikai gyártási helyszíne lesz. Az ünnepélyes eseményre a Tennessee állambeli Clarksville-ben került sor, ahol megjelent Tennessee állam kormányzója, Bill Haslam, valamint helyi és állami tisztviselők, illetve a média képviselői.

A termelés várhatóan 2016-ban indul, a gyártási kapacitás 12 millió gumiabroncs lesz, főként az észak-amerikai piac helyi keresletének kielégítésére. Ezzel hatékonyabbá válik a gumiabroncs-ellátás az amerikai kontinensen, egyúttal több lehetőség nyílik az amerikai autógyárakkal való hatékony üzleti kapcsolatok kiépítésére az eredeti gyári felszerelésű abroncsok beszállítása terén. Az új gyárnak köszönhetően megnövelt gyártási kapacitás hozzájárul majd ahhoz, hogy az éves világszintű termelés meghaladja a 100 millió abroncsot.

„A mai nap fontos mérföldkő gumiabroncs-gyártóként folytatott 73 éves történetünkben. Az új tennessee-i gyár kulcsfontosságú lesz az Egyesült Államokkal folytatott, egyre bővülő kereskedelmünk szempontjából, illetve egy jól kiegyensúlyozott globális termelési portfólió kialakítása tekintetében” – jelentette ki Seung Hwa Suh, a Hankook Tire alelnöke és vezérigazgatója, és hozzátette: „Fejlett technológiai képességeinkkel kombinálva legújabb üzemünk kiemelkedő minőségi értéket hoz majd létre, és megerősíti pozíciónkat a globális gumiabroncsipar csúcsszereplőjeként.”

Az összesen 190 hektáros területen a Hankook Tire 800 millió dollárt fektet be az új gyár megépítésébe. A beruházás keretében az új üzemet a legkorszerűbb gumiabroncs-gyártó berendezésekkel szerelik fel, és kellemes munkakörnyezetet biztosítanak majd a várhatóan 1800 munkavállalójának.

„Gratulálni szeretnénk a Hankook Tire-nek első amerikai gyártóüzeméhez, melyet Montgomery megyében épít fel” – mondta Bill Haslam, Tennessee állam kormányzója. „A Hankook bejelentése nem csak Tennesse állam gépjárműgyártó szektorára lesz számottevő hatással, hanem egyúttal növelni fogja a foglalkoztatottak számát is a clarksville-i régióban. A Hankook ezáltal hozzájárul azon törekvéseinkhez, hogy Tennessee legyen a dél-keleti terület első számú foglalkoztatója a magas presztízsű munkahelyek tekintetében.”

Az elmúlt évtizedben a Hankook Tire egyre többet fektetett be az Egyesült Államokban: 1981-ben nyitotta meg regionális székhelyét New Jersey-ben, 1992-ben pedig az Akron Műszaki Központot Ohio-ban. A most célegyenesbe fordult tennessee-i beruházással kapcsolatos tervek először tavaly októberben kerültek nyilvánosságra. Tennessee állam ideális helyszínnek bizonyult a Hankook legújabb gyártóbázisának felépítésére, hiszen fejlett közűti infrastuktúrájának köszönhetően kitűnő szállítmányozási feltételeket kínál.