Főoldal Autó, motor Angliába keres dolgozókat a Ford

Angliába keres dolgozókat a Ford

Ford_dagenhamA Ford Anglia 250 új dolgozót szerződtet az új dízelmotor gyártósorára, ami a Ford Dagenham Motorgyárban áll majd üzembe.Az új generációs, alacsony CO₂-kibocsátású, 2,0 literes dízelmotor-család egy több mint 380 millió angol font összegű befektetés eredményeképpen született meg, az Egyesült Királyság kormánya által működtetett Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. A motor tervezési és fejlesztési munkáit a Ford Dagenham és a Ford Dunton Műszaki Központ mérnökei végezték.

Az első ilyen motor a jövő év végéig készül majd el Dagenhamben, s a teljes gyártási kapacitás 350.000 darab lesz évente. Az új dízelmotor 2016-tól jelenik meg a Ford kínálatában. A motorgyártó és tervező részlegben jelenleg mintegy 2000 alkalmazott dolgozik, s az új munkatársak ezt a létszámot egészítik majd ki. Az újonnan érkezettek első hulláma a tervek szerint idén decemberben áll munkába határozott idejű, 23 hónapra szóló szerződéssel, 2015 első felében pedig újabb munkaerő-felvétel várható. Az új állásokkal megerősített gyártási csoport üzemeli be az új gyártósort, aminek segítségével a Ford Dagenham éves gyártási kapacitása megközelíti az egymilliós darabszámot. A Ford Dagenham üzem tavaly 787.398 darab motort gyártott, s e mennyiség 85 százaléka exportra készült.

A Ford Dagenham legutóbbi dízelmotor-programja annak az 1,5 milliárd angol font értékű befektetésnek a szerves része, amelynek keretében a Ford öt év alatt új, alacsony széndioxid-kibocsátású, környezetbarát motor- és járműtechnológiákat honosít meg. A Ford jelenleg több mint 13.500 embert foglalkoztat közvetlenül az Egyesült Királyságban. Mark Ovenden, a Ford Anglia elnöke és ügyvezető igazgatója szerint „Ez a toborzási program is bizonyítja a Ford elkötelezettségét az Egyesült Királyság gazdasága iránt, és az utolsó lépést jelzi egy vadonatúj, modern, alacsony széndioxid-kibocsátású dízelmotor gyártási folyamatában, egy olyan motoréban, amit a Ford az Egyesült Királyságban tervezett, fejlesztett ki és itt is gyártja azt.”

„A Regionális Fejlesztési Alap fontos szerepet játszik a Fordhoz hasonló vállalkozások támogatásában, segítve ezzel a gazdasági növekedést és a magasan képzett munkavállalók hosszú távú foglalkoztatását.” – teszi hozzá Greg Clark, egyetemi és tudományos oktatásért felelős minister.

A Ford két helyen gyárt motorokat az Egyesült Királyságban: az egyik helyszín a walesi Ford Bridgend, ahol benzines erőforrások készülnek, a másik pedig a Londontól keletre található, dízelmotorok gyártására szakosodott Ford Dagenham. 2013-ban a két üzemben összesen több mint 1,5 millió motor készült.

Az érdeklődők online is jelentkezhetnek az új munkahelyekre a www.randstad.co.uk/ford linken.