Főoldal Életmód Gasztronómia Arany színű NFT burgerrel vár mindenkit a Bamba Marha Burger Bár

Arany színű NFT burgerrel vár mindenkit a Bamba Marha Burger Bár

Megérkezett az első NFT a magyar gasztro világába, méghozzá rögtön két verzióban is: egy virtuális arany burger (NFT), illetve egy kézzelfogható, ehető burger formájában.

A Bamba Marha Burger Bár belépett a kriptopiacra és rögtön egy olyan kampánnyal tesz hozzá a technológiai innováció történetéhez, amire itthon eddig még nem volt példa: első magyar étteremként egy exkluzív NFT-t bocsát ki. Ennek köszönhetően 2022 májusa a Bambánál az NFT-ről fog szólni.

Na de mi is az az NFT? 


Az NFT a Non-Fungible Token angol kifejezés rövidítése, ami annyit jelent magyarra fordítva, hogy nem helyettesíthető token. Egy teljesen egyedi virtuális adategységről van szó, ami egy adott blokkláncon van tárolva. Lehet vele kereskedni és értékesíteni is, hiszen minden NFT-ből csak egy darab létezik. Az NFT bármilyen digitális fájlból készíthető, legyen az fotó, grafika, 3D fájl, zene vagy hang, a lényeg, hogy valamilyen blokkláncon hitelesíteni kell a fájlt – ez igazolja a beazonosíthatóságát, az eredetiségét és a tulajdonosát. 

NFT burger

A Bamba Marha NFT arany burgeréből is mindössze egy darab készült, de nem csak ezért exkluzív. Azon kívül, hogy az arany burger egy 3D-s digitális alkotás, ami önmagában is érték – hiszen az NFT-k piaca jelenleg nagyon aktív, és egy-egy alkotás néha egészen elképesztő áron kerül eladásra – rendelkezik még egy extra adottsággal, ami igazán ellenállhatatlanná teszi. Az NFT burger tulajdonosa ugyanis élete végéig egy hónapban egyszer ingyen ehet egy nagy menüt a Bamba Marhában. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy rendeléskor a telefonján felmutatja az NFT-hez kapott titkos adatokat. 


Az ötlet az évindító meetingen született” – meséli Jancsa Jani, a Bamba Marha Burger Bár alapító-tulajdonosa –  “Szerettük volna valahogy összekötni a virtuális világot az érzékszervekkel tapasztalható ízekkel a valóságban. Ehhez tökéletes választásnak bizonyult egy NFT art és egy ehető NFT burger létrehozása. Az ehető verzióban – ami májustól elérhető -, a három betű három hozzávalót jelöl: N: négybors, F: feketeerdei-sonka T: titkos szósz, aranyszínű gömbökkel. Szóval nemcsak a virtuális, hanem az ehető verzió is különlegesre sikerült.”

Fotó: Vándor Iván – Contented Marketing Ügynökség

Az NFT burger ízvilága egy kiváló steak-összeállítást idéz, de emellett rövidítésében és kinézetében is magát a virtuális NFT-t idézi; és mivel az NFT art egy arany burgert ábrázol, kerül egy aranyszínű fújás is a zsemlére. A titkos szósz egy marinált mustármagokkal gazdagított füstös majonézt takar. A mustármagok ecetes-édes lében kerülnek savanyításra, és a kellemes savak mellett egy kis roppanós élményt is adnak. Erre a rétegre kerül a klasszikusan szaftos húspogácsa, melyre egy kevés olasz, tehéntejből készülő Provolone Dolce sajt került. A két szelet füstölt majd szárított feketeerdei sonka pirított formában, valamint szintén grillezett hagymakarikák és házilag készülő tejszínes négyborsmártás kerül még ebbe a különleges burgerbe. 

A 3D-s NFT art amellett, hogy még mindig kuriózum a magyar kriptopiacon, azért is egyedülálló, mert itthoni gasztrokörökben még senki nem csinált ilyet. Örülünk, hogy a Bamba Marha ügynökségeként úttörők lehetünk, és ezt a kampányt megszervezhettük.” – tette hozzá a Contented Marketing Ügynökség alapító-tulajdonosa, Bernát Dániel. 

A NFT arany burger art, amivel életünk végéig lehet Bambázni, azok között kerül kisorsolásra, akik a kampány ideje alatt, azaz májusban esznek egy valódi NFT burgert valamelyik Bamba Marha Burger Bárban. Részletek a Bamba Marha weboldalán és Facebook oldalán.