Főoldal Szabadidő Koncertek Az Alter Bridge újra Budapesten ad koncertet

Az Alter Bridge újra Budapesten ad koncertet

A rockzene egyik legnagyszerűbb hangja, Myles Kennedy és az Alter Bridge visszatér Magyarországra, október 22-én lépnek fel a Budapest Arénában.

A 2004-ben alakult, floridai székhelyű Alter Bridge öt albumot adott ki azóta, hogy a korábbi Creed tagok, Scott Phillips és Mark Tremonti úgy döntöttek, hogy alapítanak egy saját bandát. Hamarosan már négyen voltak Brian Marshall basszusgitárossal és Myles Kennedy énekessel, azóta az Alter Bridge minden évben csak tovább erősödött.

Utolsó, ötödik albumuk, a The Last Hero, a kvartett személyes küldetésévé vált.

„Minden alkalommal, amikor lemezt készítünk, az egyetlen célom az, hogy az emberek úgy gondolják, jobb, mint az előző” – állítja Mark. „Utoljára nagyon keményen hajtottuk magunkat, és tudtuk, hogy most még annál is keményebben kell dolgoznunk. Amikor felvettük az anyagot, már éreztük, hogy sikerült.”

„Mindig erre törekszünk” – egészíti ki Myles. „Nem feledve honnan jöttünk, ki akartuk tolni az Alter Bridge határait. Az új lemez körbejárja a hős témát – legyen szó hősök hiányáról, a hősök szükségességéről, vagy a hősök tiszteletéről. Ez a története.”

Az album készítése előtt Myles Kennedy Slash-sel turnézott, Mark pedig szép sikereket ért el második szólólemezével. 2016 januárjában a négy tag azonban újra összegyűlt Orlandoban szokásos producerükkel, Michael Elvis „Baskette”-tel. A következő négy hónapban szorgalmasan összerakták és felvették The Last Hero 13 dalát.

„Jó visszajönni az Alter Bridge csapatába” – zárja a beszélgetést Myles. „Minden alkalommal, amikor lemezt készítünk, emlékeztetem magam arra, milyen nagyszerű, szenvedélyes és hűséges a közönségünk. Nem vehetjük a dolgot félvállról. Nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy az emberek ennyire beengednek az életükbe.

TIPP: a budapesti koncertre jegyek július 20-án 10 órától vásárolhatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül. 3 különböző ülőjegy, valamint állójegy kapható az Alter Bridge budapesti fellépésére.