Főoldal Szabadidő Utazás Az Emirates légitársaság a magyar utazók kedvence

Az Emirates légitársaság a magyar utazók kedvence

Nem kevesebb, mint 3 900 szavazat és 2 000 írásos beszámoló alapján a magyar utazóközönség minden szempontból kedvenc légitársasága az Emirates lett 2014-ben.

emirates_legitarsasag

A repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. és a Travelo Utazási Magazin kezdeményezésére indult szavazáson példa nélküli az Emirates sikere, hiszen a dubaji központú légitársaság valamennyi kategóriában és az összesítésben is az első helyre került, amire a felmérés 3 éve alatt még nem volt példa.

Minden eddiginél nagyobb létszámban szavaztak a magyar utazók a 2014-es, „Az Én Légitársaságom 2014” névre keresztelt független felmérésen. A szavazás, amit már harmadik éve tartottak meg, ezúttal is a Weco-Online és a Travelo Utazási Magazin szervezésében zajlott egy weboldalon, ahol az utasok a pontszám mellett szöveges értékeléssel is kiegészíthették a szavazatukat. A válaszadó utasok 3900 szavazatot és 2053 szöveges beszámolót osztottak meg. A tavalyi évhez képest mért szavazatszám-növekedés azt igazolja, hogy az utazóknak kiemelten fontos a kényelmes és jó menetrenddel történő utazás.

A meghirdetett négy kategóriában (legkedvesebb légiutaskísérő, legjobb fedélzeti ellátás, legjobb menetrend és legjobb ár-érték arány) nullától ötig lehetett osztályozni a légitársaságok szolgáltatási színvonalát és mindennapi munkáját. Az egész éves felmérésben 160 különböző légitársaság szolgáltatásait osztályozta a magyar utazóközönség.

A felmérésből kiderült, hogy a legtöbb minősítés a fapados társaságokra érkezett, a hazai légi utasok pedig leginkább a menetrendre és fedélzeti szolgáltatások minőségére helyezik a hangsúlyt az értékelésnél. A kedves és segítőkész légi utaskísérő és a minőségi fedélzeti ellátás legalább annyira fontos, mint az alacsony repülőjegy árak.

A felmérés részletes eredményei megtalálhatók a www.azenlegitarsasagom.hu oldalon. A már hagyománnyá vált felmérés 2015-ben is folytatódik.

Az Én Légitársaságom 2014
1.     Emirates 4,77
2.     Qatar Airways 4,53
3.     British Airways 4,52

 

A legkedvesebb légiutaskísérő kategória
1.     Emirates 4,86
2.     KLM 4,70
3.     El Al Israel Airlines 4,69

 

A legjobb fedélzeti szolgáltatás kategória
1.     Emirates 4,75
2.     Qatar Airways 4,58
3.     British Airways 4,57

 

A legjobb menetrend kategória
1.     Emirates 4,83
2.     Air Malta 4,71
3.     Finnair 4,64

 

A legjobb ár-érték arány kategória
1.     Emirates 4,65
2.     Norwegian Air Shuttle 4,58
3.     Qatar Airways 4,50

 

Előző cikkValentin-napi klasszikusok a Universal Channel programjában
Következő cikkJelentősen erősödött a forint