Főoldal Szabadidő Televízió Bear Grylls találkozása Zelenszkij elnökkel – különleges dokumentumfilm érkezik a Discovery csatornára

Bear Grylls találkozása Zelenszkij elnökkel – különleges dokumentumfilm érkezik a Discovery csatornára

Ebben a rendkívüli dokumentumfilmben a túlélési szakértő és egykori SAS-katona, Bear Grylls 25 évvel azután, hogy kilépett a hadseregből, ismét egy csatatér közepén találja magát. A dokumentumfilm premierje március 26-án, vasárnap 22 órakor lesz az Discovery csatornán!

A Discovery túlélőműsoraiból jól ismert Bear Grylls rendkívüli kalandra indul Ukrajna mélyére. Ellátogat a háborútól sújtott országba, hogy megismerje az itt élő embereket, és elmesélje a történeteiket. Bear Grylls Zelenszkij elnök kíséretében sétál Kijiv utcáin, és eközben meghallgatja a világpolitika egyik legfontosabb alakjának személyes történetét. Emellett Ukrajna polgárait is kifaggatja, akiket megviseltek a háború borzalmai, elveszítették szeretteiket, de soha nem adják fel az előttük álló győzelembe vetett reményt.

Háború dúl Európa határán: Oroszország arra törekszik, hogy átvegye az ellenőrzést Ukrajna felett. Bear Grylls ebben a környezetben, közel egy évvel az invázió kezdete után vállalkozik egy ukrajnai utazásra az elnök, Volodimir Zelenszkij személyes meghívására. Zelenszkij, aki karizmatikus vezetőként egyesítette népét, a konfliktus idején hazájának emblematikus arcává vált, és világszerte emberek millióinak csodálatát vívta ki.

A megfigyelő dokumentumfilm egy háromnapos utazás során követi Bear Gryllst Ukrajna mélyére. Az évekig tartó túlélési kiképzés sem készíthet fel az aktív háborús övezetbe való belépésre, és csapatával együtt Bear óriási kockázatot vállal. Célja, hogy Kijivben találkozzon Ukrajna főparancsnokával, de előtte el kell jutnia a fővárosba, és ez egy háborúban álló országban nem olyan egyszerű feladat. Ukrajnát folyamatosan fenyegetik a rakétacsapások: Oroszország igyekszik lerombolni szomszédja energetikai infrastruktúráját, így próbálja teljes sötétségbe taszítani az országot.

Ez a film nem csak az elnökkel való találkozásról szól, hanem Bear Kijivbe vezető útjáról és mindarról, amit útközben tapasztal. Utazása során megismerkedik Ukrajna lakosaival, akik megpróbálják elviselni és túlélni ezt a háborút, és megpróbálja megérteni, milyen lehet most számukra az élet. Irpin városába is ellátogat a régi frontvonalhoz, amely a fővárostól, Kijivtől mindössze tíz kilométerre húzódik. Itt találkozik Olekszandrral, egy katonával, aki a háború kezdete előtt még egyszerű civil volt. A forgatás során hősiességről, túlélésről és tragédiákról szóló történeteket hallgat meg, például Alináét, az újságíróét, aki édesapját veszítette el a háborúban.

Bear még sohasem vállalkozott ehhez hasonló utazásra. Ebben a filmben ezúttal nem a túlélés szakértőjeként jelenik meg; az a szerepe, hogy tanuljon másoktól, és hogy megértse, min mentek keresztül ezek az emberek. Az elnökkel való találkozása során Bear ki akarja deríteni, hogy ki is valójában az a férfi, aki az elnökség nyilvános arca mögött rejlik, és meg akarja tudni, milyen az élete a pódiumon kívül. Azt is megfigyeli,  hogyan próbálja Ukrajna túlélni ezt a háborút a jelenlegi sötét tél idején. A találkozóra nem a hivatalos elnöki iroda környezetében kerül sor: ehelyett a két férfi baráti sétára indul Kijiv városában, ahol Bearnek lehetősége nyílik megismerni az igazi Volodimirt – az embert az újságok címlapja mögött.

Előző cikkMegjelent a Depeche Mode tizenötödik albuma
Következő cikkAz American Hungarian Chamber of Commerce New York study tour-t szervez 2023 májusában