Főoldal Kultúra Film Belehúz az Aranyélet: a vasárnap adásba kerülő ötödik részben akciójelenetből lesz bőven

Belehúz az Aranyélet: a vasárnap adásba kerülő ötödik részben akciójelenetből lesz bőven

Most vasárnap, azaz december 4-én 20 órakor érkezik az HBO-ra az Aranyélet 2. évadának 5. része, amely – túlzás nélkül állíthatom – hogy bizony a magyar sorozat (és film)történet egyik sokáig emlegetett epizódja lesz.

aranyelet-s02-e05-werk-1-napimagazin

Az HBO GO-n már múlt vasárnap óta megtekinthető az epizód, és azóta eddig nem látott pozitív komment áradat érkezett a Facebook oldalunkra, amelyek az epizódot dicsérik. Íme néhány példa:

„Ez az 5.rész valami elkepesztően kemény volt”
„Megnéztem az ötödik részt, hihetetlen, h ez egy magyar sorozat!!!”
„Nincsenek szavak az 5. részre. Ez rendesen odavágott. Csak kapkodtam a fejemet.”
„Ez brutális volt… Röviden: magyar filmtörténelem!”
„Ez az ötödik rész magában jobb mint egy hollywoodi blockbuster”
„Ez a rész!Az eddigi leg…Teljesen letaglózott. Le a kalappal a forgatókönyv írók előtt is.”
„Ez a sorozat világszínvonal!!!! El vagyok ájulva, annyira jó volt a második évad mind az 5 része!!!”
„Zseniális! Külön riszpekt némely párbeszédekért! Életszerű, nyers, tökéletes!”
„Gratulálok! Sok külföldi filmet nem tudnak ilyen látványosan megcsinálni!”
„Elképesztő, hogy jobban várom az Aranyélet részeket mint a The Walking Dead-ét.”

aranyelet-s02-e05-werk-4-napimagazin

De miről is van szó pontosan? Először is íme az epizód előzetese:

Ebben a részben bizony felpörögnek az események a Miklósi család körül! Lesznek benne mozifilmek látványát felülmúló akciójelenetek (többek között közelharc, fegyveres és autósüldözés illetve kommandós akció is), de ebben az epizódban végre megismerhetjük Janka (Ónodi Eszter) múltjának eddig eltitkolt részleteit is.

aranyelet-s02-e05-werk-3-napimagazin

Az akciójelenetet Párdányi Domonkos és csapata vezényelte, akik többek között olyan filmeken dolgoztak, mint a Star Wars, az Exodus, A kém, a Trónok harca és még sok hollywoodi alkotás. A 4 napig forgatott csatajelenet, illetve az 1-1 napig forgatott közelharc illetve kommandós akció igazi kuriózumnak számít a magyar sorozatok, de a filmek között is. A Stalter Judit és Fodor Judit producerek (Laokoon Filmgroup), az HBO alkotói Dyga Zsombor, Mátyássy Áron rendezővel és Marosi Gábor vezető operatőrrel olyan epizódot tettek le az asztalra, amely minden bizonnyal mérföldkő lesz a hazai sorozat történelmében.

Závorszky Anna, az HBO producere szerint: „Elképesztően koncentrált munkát végzett a teljes alkotói stáb az ún. ‘csata-jelenet’ megvalósításában: kezdve a négy feszült forgatási nap alatti folyamatos verekedések, a fülsértő lövöldözés-, autótörések majd a pörgős menekülés kivitelezéséig. Ezt követően rá kellett feküdnünk hogyan hozzuk ki a legtöbbet a felvételekből utómunkában is: a vágóasztalon, a digitális trükkök területén és a hangi utómunkában. A komplex jelenet elkészítése sok drámai pillanatokat tartogatott, de végül megszületett az 5. Epizód mely számunkra gyártási szempontból is kiemelkedő.”

aranyelet-s02-e05-werk-5-napimagazin
Az epizód azonban nem csak gyártási, hanem kreatív szempontból is kiemelkedően jelentős, erről Krigler Gábor, az HBO kreatív producere így vélekedik: „Ez az a rész, amiben minden szereplőnk feltárja egy eddig sosem látott arcát. A sorozat történetének eddigi legfontosabb epizódjában kikristályosodnak az évad központi kérdései: ki mekkora árat hajlandó fizetni rossz döntéseiért, és hogyan hatnak múltbéli bűneink a mában? A Miklósi család és Hollós Endre élete az epizód eseményei után végképp, visszavonhatatlanul megváltozik.”

aranyelet-s02-e05-werk-6-napimagazin

Az epizódhoz készített az HBO egy werk videót, amely a színészek lőgyakorlataira, illetve a 4 napos akciójelenetre fókuszál.

 

Előző cikkAdele dalaival lép színpadra a Harlem Gospel Choir
Következő cikkKarácsonyi ajándékötletek kávérajongóknak